Rabu, 22 Jun 2011

~~TeNsEn TgH mASaK GaS AbIs~~

Hari ni blk krj mlm trus lena xsedar diri smp kul 11 pg

mlm td last krj so apa lg xyah nak tkejar2 masa nak buat krj rmh
sumanya leh pospon he..he..


nak update blog pun lmbt ckit..

yg tensennya ni kemarin tgh syok2 masak gas pulak abis

apa lg klu gas abis ibu suka layan caur kuewteaw umie rm3 biasa special rm4.50


umie a.k.a pengasuh anak2 ibu rmh depan ngan rmh ibu je

umie ni rajin bniaga, ambil upah jaga budak2 la,jual masak2 la n jual ma'jun la


so layan ckit makan tgh ari ni sblm ibu nak g tukar gas baru...hu..hu..


sedap tau..klu special ada tambah lbh udang,kerang n ada telur mata kebau..bg ibu yg biasa pun dah ok....

7 ulasan:

nureen berkata...

nureen pon pernah seb baik la sng nk dpt call je org anto.. so skrg ni walaupon jarang msk nureen sparekan 1 tong kat umah.. klau abes terus bleh tukar.. ;)
nmpk sedap la nk cikit...

Bionic women berkata...

ibu, kita pernah kena gas abis tengah memasak utk sahur tahun lepas..huhu, siksa rasanya, nak menangis pun ada..last2 bakar ikan dlam ketuhar jer lauk haritu..huhu

sedapnya nampak kuewtow tu ibu...menyelerakan

mamalieyna berkata...

aduuuh terus rasa mcm ngidam nak makan..hee~ bila ni, nk singgh mkn chakuetiew ummi tu, nmpk best la..nakkk... ^_^

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

mmg sadis if gas masak..tapi sy guna aje periuk nasik karen..pang pung pang masak yg simple2..alhamdulillah kenyanngggggg ehehhe

brapa org dia jaga budak sampai sempat nak berniaga bagai? huhuh

zaidah berkata...

memang tension klu tengah syok masak gas habis...selalu kena macam tu..terutama masa bulan pose...terpaksa membelilah gamatnyer

LYAfrina berkata...

sdpnyer.. lya xmkn apa2 pon arini.. just mkn keropok ajer:-(...
nk skit blh??

dinor's family berkata...

rose:dia jaga anak ibu je skrg..3org rm400..sblm bniaga dulu dia jaga anak buah dia 4org...skrg ijat je kat rmh yg lainkn g sek...

Followers