Khamis, 30 Jun 2011

~~BeLi TiKaR bArU DpN PiNtU RmH JE~~

Hari yg sibuk ari ni, coz dah nak msk krj mlm ptg ni
esk ada sign report kad sek. keb. pulak
tp xpe ayah dah ambk cuti

sek. agama ibu yg pegi, time sek. keb. ayah pulak yg pegi adil la kn
n3 ni saja nak abadikn brg2 yg ibu beli sndr trus dr depan pintu rmh

nmpak cantik tu yg tgoda tu
slalu tu buat xlayan je bla bangla tu dtg depan pindu jual segala mcm karpet n tikar
tp dia dtg time ibu mmg ada niat nak tukar tikar baru
yg lama dah 2,3 bilah buluh yg tcabut so..beli je la

ltu pun murah je..rm50 tp ibu mmg suka tikar buluh ni..bbanding karpet...sejuk je, fesyen baru ni sbb buluhnya kecil2 yg lama tu bilahnya besar2..hu... bla ada duit ada ja nak beli barang...



model tikar..bestnya sejuk je tikar ni..

ada corak bunga2.. tu yg tgoda tu...xleh amal slalu ni..

Rabu, 29 Jun 2011

~~BeTaMbAh Lg AnAk BuAh iBu~~

salam ceria tp dluar masih hujan gerimis

hari ni cuti,lps buat sarapan, ayah pun dah g krj ibu smbg tido lek
agak2 dah hilang ngantuk,bangun cuci baju sambil2 tu leh update blog jap


weekend ibu krj pagi,blk krj ayah jemput nak g tgk anak buah ayah yg baru lahir pada mlm ahadnya d hopital serdang
anak sulung bg adik ayah md hafiz seorang anggota trafik yg bkawin dgn org sabah sthn yg lalu...


lps tgk baby d rmh mak mentuanya d puchong mcm biasa la kuar mkn seafood rramai d area taman mas puchong
mmg best tp pic mknn ayah xkasi klik2 la...ummmm....lgpun kamera xbwk cuma guna fon je...layan ...





baby girl tp blm ada nama lg berat 3kg


ni la psngn mak ayah baby tu...time ni kandungan dlm 5,6 bln dtg k majlis ari jadi ijat




layan mkn mlm seafood mmg best

ijat bsama sepupunya tp kuat bgaduh dua org ni



Selasa, 28 Jun 2011

~~BeRiTa BuRuK DaN bAiK AbG MiRuL~~

Masih dlm mood auto publich tp best sbb ari ni dah last krj pagi
esk cuti leh la up date blog secara live
leh la jengok rmh kwn2 awal ckit

kisah si abg yg sorang ni pun lasak orgnya
jarang ibu cerciter pasal abg kn
last 2 week lps kn ibu krj mlm so ayah pun ada kena g ke custeme toyota s.alam stay smp mlm,so anak2 slalu la ayah anta ke rmh sil d kota damansara

apalagi aktiviti d sana klu xmain bola
dlm dok main2 tu abg tjatuh tkena besi paip mna ntah bengkak jugak la
nasib baik xkena mata tgk la pic tu....





smp skrg pun msh bengkak lg..


ini pulak berita baik bagi abg, bla dah abis exame sek abg ada minggu nyanyi2

so..abg masuk nyanyi dpt tmpt ptama so hadiahnya color pensel lg satu tu hadiah tuk buku srap bahasa arab tmpt k3 tu yg color kecik ckit tu.. ..yei..yei..esk cuti.....

Isnin, 27 Jun 2011

~~DaH SiGn RePoRt KaD sEk.AgAmA~~

Selamat kembali bkrj suma

ibu ari ni krj shift pagi,so xdpt nak jengok rmh kwn2 awal2 ni

blk krj mlm nnt bru dpt layan blog sat


kisah anak2 ibu pada hari jumaat lps..
ibu kn cuti so dpt la ibu yg hadir d sek. agama abg n kakak tuk sign report kad
kakak pada sesi pagi ibu g dlm kul 9 pg
slps selesai krj rmh

abg pulak pada sesi ptg,ibu pg dlm kul 2 lps uztaz2 solat jumaat
prestasi kakak n abg sederhana saja tp boleh dbanggakn juga sbb pratus mningkat bg setiap exame..

layan ckit pic2 kenangan d sek. kakak n abg...





Ijat yg lbh2 posing lak smntara dok bratur tunggu giliran ibu smpt ibu klik2 pic guna fon je...




dlm kelas kakak, kakak d kelas ptama ada 4kelas tuk tahun satu mngikut pretasi pelajar susun atur kelasnya...




antara result kakak dlm exame ptghn tahun ....ada yg lemah tu dlm tauhid la kn kena byk menghafal tp kakak, ibu ayah cbuk krj main mana dan je...



ini sesi ptg pulak nak blk dah siap sign abg nya ...

sblm blk smpt bposing dpn sek lu, sek.agama taman dato' harun

abg pun sama lemah dlm tauhid, skali ibu ckp bru ngadap buku, ibu krj shift, bla ibu ada bru ngadap buku klu ibu krj suma ngadap tv je..tp ibu akan tetap bg tumpuan pada anak2 ibu walau pun cbuk mana pun semoga exame akhir tahun

dpt result yg bagus klu xkena turun kelas , abg d kelas k2 d sek agama...


Jumaat, 24 Jun 2011

~~SyUkUr IjAt SuKa iKuT iBu SoLaT~~

salam jumaat yg mulia n salam weekend
hari ni ibu cuti ada misi d sek. agama abg mirul n kakak ain
iaitu pergi sign report kad

kakak sesi pagi,abg pula sesi ptg
ibu merempit je la nak drive ayah mmg xyakin ibu boleh bwk smp ksek. yg keadaan jln yg sgt sibuk tu..tp bwk moto kasi pulak hu..hu..

bbalik pada tajuk asal,ijat ni mmg suka ikut ibu solat, biasanya time solat maqrib
layan pic yg ibu smpt klik2 smbl nak tunggu msk waktu maqrib ni......

















Khamis, 23 Jun 2011

~~PrOjEk bAiK pUnYa~~

kisah ni pada pagi smlm bla ibu ttido xhingat punya blk krj mlm
apa projek ijat bla ibu ttido n xde sape nak marah dia

projek baik iaitu mgunting buku bagai
bla ibu trasa lama bleh lena ibu pun kuar tgk abis bsepah satu rmh
pantang jumpa gunting mst nak gunting2 mana dia bleh gunting

ibu pun klik2 pic ni tuk ibu tunjuk bla dia dah besar nnt n kenangan buat ibu bla ttido mst ijat ada projek,penah tu dia curahkn bedak abis satu badan,smlm punya projek baik.......layan......



pandai je,bla dah gunting sepah2 suma dia sumbat bwh krusi tu ha....

sikit pun xrasa bsalah..hu..hu..anak ibu sorang ni mmg byk akalnya...

Rabu, 22 Jun 2011

~~TeNsEn TgH mASaK GaS AbIs~~

Hari ni blk krj mlm trus lena xsedar diri smp kul 11 pg

mlm td last krj so apa lg xyah nak tkejar2 masa nak buat krj rmh
sumanya leh pospon he..he..


nak update blog pun lmbt ckit..

yg tensennya ni kemarin tgh syok2 masak gas pulak abis

apa lg klu gas abis ibu suka layan caur kuewteaw umie rm3 biasa special rm4.50


umie a.k.a pengasuh anak2 ibu rmh depan ngan rmh ibu je

umie ni rajin bniaga, ambil upah jaga budak2 la,jual masak2 la n jual ma'jun la


so layan ckit makan tgh ari ni sblm ibu nak g tukar gas baru...hu..hu..


sedap tau..klu special ada tambah lbh udang,kerang n ada telur mata kebau..bg ibu yg biasa pun dah ok....

Selasa, 21 Jun 2011

~~dEsTiNaSi WaJiB bLa kE MaLL~~

Hari ni kisah d mall pada hari jumaat tempoh hari lg
anak2 ibu klu g mall pantang jumpa benda2 alah ni mst nak mnabung

ijat sorang je layan je la
tukar token rm5 je bleh main 5 menan layan pic ijat main menan yg wajib singgah klu jumpa ni...









mula2 seronok tp bla ketapi tu buat pusingan cuak pulak muka dia







brangan bwk keta betul la ni






layan.....



main ketuk2 hantu ..



ketuk lg dan lg...


cepat ijat lg 4saat je...

kwn ibu rajin mlayan ijat ni...tu yg suka kuar ngan member ni bleh pilih kain lama2 n klu ngan cik somi suma nak cepat...ngeee...tp t nak betul2 soping baju raya kena kuar ngan ayah lak bleh tapau duit ayah...he...he...




Ahad, 19 Jun 2011

~~PtAmA KaLi iJAt nAiK KTM KOMUTER~~

salam isnin..selamat kembali bkrj..
ibu bru blk krj mlm
trus tdo n bangun nak anta ijat krmh umie
siapkn krj rmh pastu tdo lek

kisahnya si ijat xpnh naik KTM KOMUTER
jumaat lps ibu cuti...so ibu bwk la ijat g shoping2 d NAGOYA
bli kain pasang tuk raya ni d eria subang jaya
kakak abg g sek.

ibu naik d station KG DATO'HARUN turun d station SUBANG JAYA
bukan main suka lg, ingatkn dia gayat ke apa ke

time pegi ada tempat duduk
time blk penuh la pulak so bdiri je layan ckit pic mamat yg first time naik KTM ni....











best gak sesekali naik pengangkutan awam tuk kuar soping2..

















dah smp d station subang jaya, tgh tuggu kwn ibu lg sorang posig lu lah...







melompat riang je suka naik ktm

















ibu naik mstlah d gerabak tuk wanita sahaja


ni time blk bediri je sbb kerusi dah penuh sekitar jam 4ptg...


Sabtu, 18 Jun 2011

~~HaPpY fAtHeR dAy~~

selamat hari bapa tuk suami tcinta EN.SAHABUDIN BIN AHMAD.

semoga kebahagian kita sekuaga berpanjangan hingga ksyurga...amin

kami mghargai pengorbanan mu.....

walau pun ayah sendiri dah xdak tp ayah mertua masih ada.....



juga tuk bapa mertua AHMAD BIN DESA



Jumaat, 17 Jun 2011

~~oLe2 DaRi MeLaKa~~

salam siaran langsung hari ni,ibu cuti ada misi g shoping baju raya ngan member lg

semestinya lah kan klu g cuti2 jalan2 mst ada ole2nya

so tuk mngabadikn dlm blog ibu ni harus lah klik2 picnya kan layan je la....

melaka best...



makanan mst la beli yg best tu cencalok melaka tbaikkkkk....





replika kapal tuk kenang kenangan






ha.. ha... abgnya topi n spek mata smp je trus beli n trus pakai he.....





brenti minum lu....



kakak pun beli n trus pakai gak....




kakak yg happy always....

sapanya lg klu xadik ijatnya...g mana2 mst beli menan keta tp kali ni bas pulak dah...





trus main tau...xlps pegang je kemana2 pun..





ni kipas mst beli cuaca panas kn bleh trus guna gak....



model kipas...he...




baju la ibu suka beli smstnya...tuk ayah,ibu, abg, kakak n ijat pun ada...



pagi soknya trus pakai tau....



FM ni tuk adik ibu mamalieyna smstnya n baju tuk ayip...

t esk m'njang g anta ye tungggu.........skian dah tammat kisah2 n ole2 dr MELAKA mmg best n enjoy.......




Followers