Jumaat, 26 Ogos 2011

~~BaLiK kAmPuNg oooo...BaLiK KaMpUnG~~

salam ramadhan,salam jumaat yg mulia
sangat2 suka sbb ari ni last krj
lps bbuka nnt bsiap2 tuk blk kg
blk ramai2 dlm 5 buah keta

ada dr sepang,pj n rawang
dah biasa tiap2 tahun kami akan blk ramai2 bkonvoi gitu
ni suma kuaga belah ayah le

barang dah ready msk keta pic ni ibu klik2 2hari lps
sblm tu bila blk kg dah tentu xde masa nak ngadap blog

lg 2 hari tuk ibu mnyambut n nak abadikan tarihk keramat iaitu pd 28 ogos 2011 adalah hari ulangtahun pkahwinan ibu yg ke12...bahagia sgt sbb tahun ni dpt sambut sama d kg betul2 kenangan mngusik jiwa gitu lg 2hari je...

layanzz pic yg brusia 12thn yg lalu....nmpk sgt ibu ASAL DARI KAMPUNG bak kata kecik raja lawak...hik...hik... hanya yg mampu.....


dah ready nak blk kg

time ni 28 ogos 1999 mlm slps akad nikah




sanding simple tuk kuaga je..n bgambar kenangan....d usia 23thn kurus sgt skrg kembang bmangkuk2....tema tetap hijau ,ibu mmg fanatik hijau tau...






time ni d rmh ayah tema oren...lain tul muka ayah dulu2....

yg sgt2 teruja cmpur suka ni...ayah dah beli hadiah tuk ibu...dia kuar soping ngan anak2 time tu ibu krj mlm ayah bg selendang sgt2 suka walau pun xseberapa tp dmata ibu sgt2 bharga warna hijau gak tahu je warna fanatik bini dia ni...


mlm ni leh buat selimut dlm keta blk kg mlm2 sejuk kn.....happy dinor family ke12 n selamat hari raya maaf zahir batin tuk suma kwn2 yg sudi singgah d sini........




Khamis, 25 Ogos 2011

~~KuEh TuNjuK~~

salam ramadhan salam auto publish lg
lupa plak nak abadikan hasil kueh tunjuk ibu tahun ni
tahun2 lps ada gak 3,4 jenis kueh buat sendiri
tahun ni suma main order je

kebanyakknnya kerepek anak2 suka mkn belikn je la layanzzzz....






almond london i like....;)


biskut kelapa nyam...nyam...


serunding pun ada gak


aneka jenis kerepek order dr adik ipar....



model kerepek



Rabu, 24 Ogos 2011

~~WoLdLes WedNesDaY~~

auto publish
salam ramadhan yg mulia
hari ni ibu dah mula krj pagi best sbb 3ari je krj pastu ready blk kg
saja nak abadikan hasil krj tangan sendiri
simple tp puas hati.....layanzzz........






Selasa, 23 Ogos 2011

~~DaH tUnAi ZaKaT!? dUiT RaYa!?~~

salam ramadhan yg mulia
hari ni masih cuti
smlm punya aktiviti padat smp xsmpt nak jengah rmh kwn2 n baca komen d n3 ibu
mlm dah nak tido bru dpt layan sekejap

mlm td kerepek yg ibu order ngan adik ipar dah smp
nnt la senang2 ibu klik2 picnya

hari ni nak abadikn kewajipan kita bzakat
lega rasanya suma dah dlaksanakn oleh cik somi minggu lps
ibu kemas2 jumpa resitnya so....ibu klik2 la picnya
tahun ni d negeri selangor rm7 seorang, kami 5 org so...alhamdulillah dah tunai sumanya...

smlm kuar jap dlm 2jam g tukar duit raya tuk anak2 buah..anak buah ibu xramai cuma 14 org itu pun 3org dah bkrj so...xdpt le duit raya ye....
tp anak buah ayah sgt ramai maklum la 11bradik ,10 dah kawin ,sorang lg tahun dpn kawin le
so...anak buah ayah 23org sumanya 2org dah bkrj....

dah jadi kewajipan jugak dah kawin ni bg duit raya kat anak buah
dulu masa kecik2 dok kumpul duit raya kn.....selamat bzakat n btukar duit raya........dah ke kwn2......?



ops....bkn suma tuk duit raye ye...sparuh nya tuk blanja sek. abg n kakak senang ada duit kecil ni....rm1 ayah punya...rm5 ibu punya..ye la anak buah xramaikn.....


Isnin, 22 Ogos 2011

~~mAiN BuNgA aPi MmG WaJiB~~

salam ramadhan yg mulia
salam bsiaran langsung
dah lbh smggu xupdate blog ibu,sibuk ngan krj
so byk aktiviti hari ni penuh dgn pesiapan raya
ari ni ngan esk cuti abis krj mlm..

pagi2 lg lps subuh ibu dah cuci langsir lama,sarung sopa n baju2 smlm punya
dlm kul 10 nnt nak kuar g bank tukar duit raya plak
blknya nak pasang langsir baru

ptg biasa la masak2 tuk bbuka
so pesiapan raya dah beres
mlm bleh le packing bag tuk blk kg pulak

anak2 ibu ni mst nak jugak beli bunga api kira list trakhir la buat budak2 ni
bila dah beli xmyepat2 lum raya dah main sempat gak ibu klik2 picnya...
adik2 main abg tukang pantau je...nak main malu la dah besar ...apa barang main bunga api kn...kurang2 mercun tp ibu mmg larang abg main mercun bahaya.....layanzzzz pic kanak2 riang ni......

sebagai langkah keselamatan ibu letak lilin dlm periuk takut jatuh plak kang....guna periuk yg dah tamat tempuh gitu......



abg tlong nyalakan......





kakak yg bria2 nak main tu...












riang ria d bln posa...siap nyanyi2 lagu raya lg tu....



wah....ijat dah brani main sendiri......



Jumaat, 12 Ogos 2011

~~MaKaN KFC GaYa uPiN iPiN~~

auto publish
salam ramadhan yg mulia
bila n3 ni publish ibu sedang sibuk bkrj ye
ibu dah mula krj pagi ari ni

so...xdpt nak jengok rmh kwn2 awal2 ni
nnt blk rmh mlm2 sikit bru dpt layan blog jap

kisahnya si ijat mmg suka mkn KFC
kisah rabu lps sms adik2 ibu dtg bbuka bsama lps suma blk dia layan mkn KFC lak
ayahnya tapau dr tmpt krj smasa bbuka d tmpt krj, bbuka dgn KFC je
sblm bbuka bwk blk rmh lu tuk anak tembam dia ni...layanzzz the picces....


mcm upin ipin lak suka mkn ayam goreng



pepedas2 pun suka mkn jugakdah tinggal bekas je...selamat bkrj buat ibu n happy weekend pd yg dah last krj ye.....






Khamis, 11 Ogos 2011

~~MaJliS bBuKa PoSa KeCiL KeCiLaN~~



salam ramdhan nan mulia

bila dah cuti2 ni boleh le jemput adik2 dtg bbuka bsama

bukan senang nak kumpul bsama

masing2 bkrj, tambah2 lg ibu yg bkrj cuti xtentu hari ni


smlm cuti so ibu ada jemput adik2 ibu mamalieyna skuaga n adik lelaki ibu

biasanya stiap tahun mmg dah jd tradisi kami skuaga sblh cik somi akan ikut giliran

stiap ari minggu akan ada majlis bbuka. tp tahun ni cuti ibu xada jatuh pd ari minggu


so xde la majlis besar besaran cuma kecil2 je..majlis sblh kuarga ibu je

itu pun cik somi xde sbb ada on call tmpt krj ada prob. so bbuka d tmpt krj je

cik somi krjnya d kilang cat besi n aluminium lbh pd cat kereta la sbg colour specialis


sangat2 buzy krjnya kadang2 smp mlm2 bru blk...emmmm pg ni lak kena g out station ke penang 2hari..tinggal la ibu ngan anak2 je...nasib ada adik lelaki ibu leh uruskn anta k rmh pngasuh pg sok sbb ibu dah mula krj pg kul 5 dah naik bas.....harap suma succes nnt...layan pic yg smpt abg mirul tlog klik2 kn ni....lari dr tajuk jap td....mula masak dr kul 4ptg smp lah kul 7 bru mula idang lak...







manu utama tomyam campur, gambar blerr pulak xleh harap abg mirul ni....ngeeee..





kerang rebus mmg pebret kami ni



sambal petai udang



ikan caru salut sambal



kangkong goreng belacan
nasi putih pun abg klik picnya...xde nasi cmno lak nak mkn lauk kn.....




popia goreng, ni pecubaan petama tau mmbuatnya, biasa n bsambal sedap je ok la dr dok beli je kn




agar2 laici pncuci mulut ptama




tembikai buah tangan dr mamalieyna...



mulakan dgn makan kurma lu...i loke kurma.....




sedia d hidang oleh mamalieyna ni.....mkn bridang mmg best.....




abg mirul,ijat bsama paksunya

kakak ain dsblh ibu, pic ibu xde malaszzz....nak interframe....


last shot..ayip bsama abahnya mkn lg dan lg smp kenyang.......selam bpuasa...asyik crita pasal mkn je bln2 posa nikn...bikin meleh je....



Rabu, 10 Ogos 2011

~~MaNu BbUkA D TmPt KrJ~~

salam ramadhan nan mulia
bila cuti2 ni tringat pulak last nigtnya manu bbuka d tmpt krj
ni ibu tapau dr bazar ramadhan, nasi goreng burung puyuh rm4, laksa penang member blanja
minumannya air keladi mmg sgt2 sedap n menepati citarasa gitu
layanzzz..pic tuk kenang kenanga bila ibu brenti krj nnt mst tringat saat ginikn..







sempat kami bfoto gedix lu sblm buat krj ni member ibu kami tgh cuba camera fon baru ni....



gedix lg....

begini la seragam tuk masuk dlm tmpt krj ibu...smstinya ibu akan merindui saat2 begini setelah berenti nnt....mna satu ibu ni....?sapa penah merasa pakai baju gini...mana tau penah ada prektikal kat kilang2 semi conductor ke...selamat bkrj....ibu masih bcuti jumaat krj pagi ler....




Selasa, 9 Ogos 2011

~~KeRoNgSaNg RaYa PuN AdA~~

salam ramadhan nan mulia
sangat2 lah suka hari ni sbb mlm td dah last krj mlm
hari ni dpt lah ibu bbuka d rmh

emmm...nak masak apa blum fikir lg
sgt lah kurang mood bbloging skrg ni
saja nak abadikan koleksi kerongsang ibu ni

antara hobi gak le mngumpul kerongsang
sbb suka mmbeli tp pakainya blum tentu lg
yg mana selesa pakai asyik ulang yg tu je la...

layanz antara koleksi kerongsang ibu terbaru tuk raya ni
selamat bpuasa n selamat bkrj ,ibu dah mula bcuti pulak
jumaat krj pagi pulak
layanzzzzzzzzz..........

fesnyen tbaru kat tmpt krj ibu la...kat tmpt lain xtau la pulak tp yg pasti fesyen tbaru suma panjang2 n labuh2 belaka








jenis anggur warna selver i like....





yg ini ibu suka pakai n slalu pakai






antara koleksi yg ibu paling ibu gemari....




Followers