Rabu, 16 Oktober 2013

~~SaLaM AiDiL AdHa~~

Assalam..dah jadi rutin tiap tahun,kalau hari raya korban tak blk kg kedah,ibu sekeluarga akan balik rumah rawang yang masih disewa dan dijaga oleh SIL adik kpd cik ayah.
kami balik malam raya, pukul 8.30 btolak, pukul 9.30 sampai la...sampai jer biras ibu tengah masak ketupat palas. lepas makan nasi ibu cuma tolong masak rendang ayam
esok pgnya biras ibu masak bihun sup tulang n kueh tepung bungkus, ptama kali ibu belajar buat tau..nnt nak cuba masak d rmh plak.
sempat jugak ibu btandang kermh SIL kakak cik ayah taman besebelah jer,ptgnya cik ayah dgn adik2nya sempat panjat pokok mangga depan rmh buat mkn2 ptg...salah sorang biras ibu baru mngandung anak k2...suka2 tgk org mngandung ni...
yg xbestnya kalau pergi mana2 mst tertinggal barang,kali ni tertinggal cager l/top ibu so..hari ni jer la gamaknya ibu sempat bblog..bila nak g ambik ni hu.....
ok selamat hari raya...gambar mknn nan hado ye...sibuk layan baby besar ni...
pic yg hado.....yg lain main xingat dunia..mcm setahun xjumpa tanah...ngeee...









Jumaat, 11 Oktober 2013

~~pEnGaLaMaN TiNdiK TeLiNgA AiNa~~

Assalam...pengalaman aina tindik telinga di usia 1tahun 1bulan 23hari..
mula2 telinga aina di tanda titik dengan pen dulu, bagi menyenang dan mencepatkan proses menindik
2 orang tukang tindik digunakan ertinya tindik dua telinga serentak so, sekali je la aina terkejut n nangis kejap jer, lepas tindik baru sembur ubat kebas, balik rumah terus sapu minyak gamat
risau jugak takut aina demam atau bengkak telinga, alhamdulillah ok2 aja, tiap kali lepas mandi letak minyak gamat la, sesekali dia pegang2 jugak subang siap bekerut kening tahan sakit kot....nak cantik kena tahan sikit la sayang...
aina tindik pada 9/10/2013 iaitu pada b,day ke 37 ibu
di kedai emas di pj old town
upah rm15 termasuk subang
tindik mengunakan teknik tembak terus masuk skali dengan subang tu

caya la aina memang tahan sakit

Khamis, 10 Oktober 2013

~~KeK B,DaY iBu,SeNdIrI MAsaK SeNdiRi MaKaN~~

Assalam..kisahnya smlm masak2 kek kukus coklat semperna b,day ibu yg ke 37
hai cepatnya masa blalu dah tua rupanya ibu ni...layan anak teruna yg rajin tolong ibu ni


tolong deko
satu adunan dpt dua kek


abg amzar yg potong,b,day dia katanya...




puas makan klu masak2 sendiri ni....

Rabu, 9 Oktober 2013

~~WW:HaPpY B,DaY To mE~~

Assalam...besiaran langsung..mlm td last krj mlm...pagi lg dlm kul 10 kuar g bandar pj beli brg2 nak buat kek b,day ibu, sambil2 tu tindik subang kat aina..nnt n3nya...
 selamat hari lahir tuk diri sendiri....sentiasa bedoa menjadi anak,isteri ,kwn n ibu yg solehah.....
mari masak2 kek sendiri....


ibu kpd 4 anak...dah 4 ...fuh....





Selasa, 8 Oktober 2013

~~SeLaMaT DaTaNg KeDuNiA BaRu~~


Assalam ,dalam tahun ni betambah lg anak buah di sebelah suami n di sebelah ibu

SIL adik kepada cik ayah nikah pada 25/5/2012 di kurniakan cahayamata pada 24/9/2013
di beri nama muhammad aqeel qayyum

ni adik ibu nikah pada 27/5/2012 dikurniakan cahayamata pada 30/8/2013
di beri nama muhammad harith huzaifah
semoga kalian menjadi ayah ibu yg mithali n byk besabar melayan kerenah baby baru ...

Isnin, 7 Oktober 2013

~~AiNa DeMaM 3 HaRi BeTuRut2 dLm bLn SeP ~~

Assalam, isnin,selasa,rabu lps ibu EL sbb tiap2 mlm tu aina demam panas
ibu mandikn bagi mkn ubat tido kejap2 meragam smp pgnya nmpk ok sikit
lps zohor panas blk smp mengigil2 badan dia
bwk ke klinik duc ckp 39.4C trus masuk ubat bontot, mulanya misi d sana kena marah dgn duc sbb
ibu smp d klinik duc dah kuar mkn dlm kul 2pm so duc msk blk kul 3pm
spptnya misi ambik suhu dulu n mskkn ubat bontot baru tunngu duc mskkn tp apa2 pun aina masih boleh btahan...tp sedih bila tgk dia tidur ja sepanjang hari....jgn demam mcm ni lg ye...takut ibu tgk
pengajaranya chek suhu sendiri di rmh,ibu baru beli walaupun anak dah 4 ni...hu...biasa diaorang demam mkn ubat je trus baik...kali ni demam aina berulang2 plak......
sedih tgk pic ni....hari k3 masih demam SIL dr kota damansara bwk jumpa imam d surau peruhannya baru nmpk perubahan ..kadang kita kena percaya jugak dgn benda2 halus senang masuk dlm badan baby yg masih kecil..sbb last aina main2 dgn ayah waktu maqrib d kuaters polis sepang masa kami melawat baby sabtu lps...skrg alhamdulillah sihat sepenuhnya...ibu pun dah mula bkrj mlm minggu ni..



Rabu, 2 Oktober 2013

~~WW:KaTaK TeNdAnG GiGi AbAnG AmZaR?~~

Assalam,kata orang tua dulu2...gigi kena tendang dengan katak klu macam ni... 


dah tak encem dah

Selasa, 1 Oktober 2013

~~NaSi pLaNtA ~~

Assalam, masih bekrja shift pagi
bila anak bujang ibu balik dari asrama masak2 pun mesti la special sikit
hari sabtu masak2 bihun sup tulang xsempat nak klik2 picnya hu...
sebelah petang pergi melawat baby boy d sepang baby pertama anak SIL nnt cerciternya..
hari ahadnya pulak masak kuetiuw goreng n ayah beli roti canai
makan tgh hari ibu masak nasi planta belaukkan ayam masak sos,acar mentah n papadom....



nasi planta

Followers