Isnin, 30 Julai 2012

~~kEnCiNg BeRdArAh~~

salam isnin salam ramadhan yg mulia...besiaran langsung hari ni ye....mlm ni nak masuk krj mlm pulak
baru blk dr rutin chekup ibu mengandung ni la kn

buat petama kali bila mengadung kencing kotor..ni kali k2 chek kencing kotor dlm dua minggu bturut2
so apa lg hari ni kena buat 2kali chek kencing tp masih result yg sama

so refer ducter la..bila duc. tgk result,rupanya kencing ibu bcampur darah so kena ambik darah tuk chek buah pinggang pulak..resultnya dlm 2minggu lg la..next apmt 15 ogos ni..harap xda apa2 yg serius..

sbb ibu dah dekat2 nak bsalin tu..tunggu hari jer...doakn suma ok ye kwn2....

mood nak tido jap nnt bangun kul 3 nak masak n g masuk krj mlm, xbest la ari n i kena la ponteng puasa sbb ambik darah td...gigi pun masih bdarah lg bila lps berus ngeee....selamat bkrj suma n selamat bpuasa..







dua minggu lps kencing kotor pd 17 jul 2012



hari ni masih kencing kotor pd 30 jul 2012 berat pulak naik byk dah cecah 65.8kg dah...



rupa2nya kencing bcampur darah...peliknya ibu xterasa sakit pun...
so td ambik darah tuk chek apa masalah buah pinggang pulak...ni la bahana ibu yg suka tahan2 kencing..
apa nak buat bg kencing kembali normal kwn2? yg ibu tahu minun air barli kn....n minum byk air kosong...



Khamis, 26 Julai 2012

~~LaYaN CD dLm KeTa~~

salam khamis n salam 6 ramadhan yg mulia, ibu krj pg mimggu ni so mlm2 sikit bru dpt jengok rmh kwn2..dah dekat musim perayaan ni teringat ibu klu blk kg d siang hari ,anak2 mst nak layan CD dlm keta ,apa xnya pejalann yg jauh KL-KEDAH dlm 5,6 jam kn.

bosan asyik tido bagun xsmp2 pun lg...layan je la CD dlm keta...tp biasa dinorfamily klu blk kg braya mst btolak jauh2 mlm..anak suma tido,aman sikit ayah nak drive....




layan cerita katun je la...

Rabu, 25 Julai 2012

~~WoLdLeS WeDnEsDaY:BeSeDiA TuK BaBy bArU~~


salam rabu. salam 5 ramadhan.xmo bebel panjang2....hari ni kn woldles so layan ibu yg tengah sarat ni...apa lg yg dok menghitung hari sambil ready barang2 tuk baby baru ibu
layan..


barang2 baby dah siap cuci n beg pun dah siap pecking tunggu masa jer
semoga ibu sempat braya dulu ....

Selasa, 24 Julai 2012

~~MaRi SuSuN2 NomBoR~~


salam selasa, salam 4 ramadhan...hari k2 puasa dgn penuh kesabaran tgh masak gas pulak habis, bila g kedai bwh flat gas plak habis stok, ayah pulak kuar g pasar ramadhan blum blk2

tuptup kul 6.45 bru blk,suruh ayah g beli nun jauh kat kedai taman medan dlm kul 7.10 baru mula masak dgn penuh tangkas masak kari ikan,goreng ayam n goreng sayur ngam2 siap kul 7.30 sabar je la...

hari k3 plak ibu masih cuti siap buat kuih buah melaka tuk balas bekas jiran sebelah n member kat tingkat 5 tu...

malas nak klik2 pic masak2 lg...layan jela pic budak abang yg makin hari makin menjadi lasaknya ni...




 gigih dok mnyusun nombor2 jam...

 abg pun tumpang susun sama2..

 yea...dah siap...
 pose time...

mmg dekat2 nak dpt baby baru ni menjadi perangai yg mnguji kesabaran ibu ngan ayah..ngeee...abg ijat...abg ijat...

Isnin, 23 Julai 2012

~~MeNu HaRi PtAmA BbUkA puaSa~~

salam isnin dan salam 3ramadhan, bulan2 posa ni nak cercite pasal masakkn je la kn
pada hari ptama posa ibu blk dr krj mlm tido konon nak hilangkn ngantuk tp tbabas smp kul 12 tgh hari,kesian ayah g pasar sorang2,plan asal ibu nak ikut beli barang2 nak masak special sikit.

tp apa2 pun ibu masak ja apa yg ayah beli,menunya nasi putih jer. simple tp suma masakkn kegemrn ibu ,cik somi n anak2...layan sikit... 


ayam kg masak lemak cili api kegemaran anak2


kangkong goreng


ikan pelaling goreng kegemaran cik somi,rangup katanya ikan kecik2 bila d goreng 


ikan pekasam mmg kegemaran ibu ngan ayah,penambah selera gitu,kiriman mak dr kg ari tu..


sambal belacan ngan ulam2 mana boleh lupa...kamikn anak kg..he...

sekian ibu masih cuti hari ni ngan esk...rabu baru masuk krj pg, suka2 dpt bebuka posa lg dgn anak2...

Jumaat, 20 Julai 2012

~~KuRMa UpIn IpIn~~

salam jumaat yg amat mulia,hari ni dah last boleh makan2 d siang harikn.
ibu pulak krj mlm last so dpt la ibu besahur d  tempat krj tp berbuka d rmh...sepatutnya ibu krj lg satu mlm
tp kenangkn hari ptama puasa ayah n anak2 bbuka tanpa ibu sedih pulak so apply cutije la

suka2 cuti sabtu smp selasa,rabu baru masuk krj pagi....em dah beli kurma...

layan kurma upin ipin comel jer tu yg ibu beli tuk anak2..



SELAMAT MENUNAIKN IBADAH PUASA....salam ramadhan...kuatkn semangat ibu nak puasa penuh tahu ni...klu xbsalin lg lakn.....

Khamis, 19 Julai 2012

~~NaSi LeMaK DINORFAMILY~~

salam khamis yg mulia, di pagi hari minggu ibu merajinkn diri masak nasi lemak bahan2 apa yg ada d dapur je la...
nasi lemak tanpa timun...



nasi lemak dinorfamily..



layan nasi lemak, ayam goreng berempah,,telur rebus,sambal bilis  n kacang goreng...hu ..timun xde mcm xkena jer...

Rabu, 18 Julai 2012

~~WoLdLeS WeDnEsDaY:IjAt LaYaN NEt bOoK~~

salam rabu ...woldles si ijat yg suka kacau ibu nak on line ni...
mlm ni ibu nak masuk krj mlm...mood sgt2 bsabar, di saat akhir ni sarat rasanya...jalan pun slow jer..tp masih kuatkn semangat lg beberapa minggu jer kn....ibu mula bcuti raya smbg cuti bsalin pd 16 ogos ni..

semoga dpermudahkn n d percepatkn...semuanya, keputusan chekup td ok sumanya...berat naik 0.8kg.HB pun ok 11.6...cuma kencing jer kotor..kurang minum air putih kot..emm...tabiat buruk ibu ni suka tahan kencing,kadang2 3kali jer dlm masa 14jam g tandas ngee...kena ubah tabiat buruk ni.

see jom layan abg ijat yg semakin menjadi2 manjanya dgn ibu ni...




jom in ternet.



heee...



last2 main keta mainn pulak dia


peminat tegar menan keta



layan pic sendiri rupanya......

Selasa, 17 Julai 2012

~~MaRi TekA2 ApA JaNtInA BaBy IbU?~~

salam selasa...hari ni ibu cuti tp ada chekup kul 9am
jom kongsi2 chekup yg lps n hasil scane apa jantina baby ibu yg k4 ni....??



hasil scane pic kiri uri ok d atas n pic kanan kepala dah ada dbwh alhamdulillah..



apa jantina baby ibu?...tgk  n teka sendiri..harap2 apa yg ibu tgk ni sama jugak bila dah kuar nnt
yg pasti dah byk barang baby yg ibu beli warna pink ....yg suspennya duenya 25 ogos tu...harap2 dpt braya 2,3 hari baru bsalin ye baby ibu ni...



3bln bturut2 HB ibu rendah 10.3 n warna merah jer...berat pun naik byk 2.6kg sbln so kena kurangkn makan nasi....




slps 2minggu alhmdulillah dah naik HB 11.2 n tulis pun pen biru...apa yg merah lg tu..emm...berat pulak naik sikit sgt...0.1kg jer dlm masa 2minggu...hu buat penat jer tahan2 mkn...lps ni nak makan jer bila rasa lapar...

harap2 hari ni suma ok n tulisan pun harap suma pen biru..sbb ibu mmg dah rajin makan ubat n dah berenti minum nescafe......

Isnin, 16 Julai 2012

~~AiR BoBoi BoY PuN AdA~~

salam isnin...ibu masih bkrj pagi...tp ari ni last day...esk ada chekup
saje nak abadikn air yg menjadi kegemaran anak2 ibu ni...see....



bukan ja mainann n baju boboi boy..air pun ada..mcm2....



kakak ain pun join ngeee.....
selamat bekerja suma....

Jumaat, 13 Julai 2012

~~kAmI xCiDeN~~


salam jumaat yg mulia..d hari yg mulia ni ibu dah pun mula msk krj pagi..
so mlm2 nnt baru ibu dpt jengok2 rmh kwn2..

saja na abadikn sekian kalinya kami xciden..nama pun xciden so perkara yg xdjangka akan berlaku 
bagi ibu ni kali ptama ibu xciden dlm keta bsama2 dgn keluarga n SIL  dr kota damansara yg sama tumpang balik dr rawang ke rmhnya ...

kejadian pd ahad mlm 1 julai tempoh hari...blk ja dr majlis cukur jambul dr rmh SIL d rawang
jam 8 lbh gitu kami d kejutkn dgn hentaman kuat dr bonet belakang oleh kereta jenis KIA
kami pulak sekadar keta buatan malaysia sapa lg kuatkn...keta ayah pecah lampu n bamper pun pecah

yg pasti keta yg dpandu laju oleh sorang wanita bkrj d hospital sg. buluh seorang jururawat yg mengejar masa akan masuk krj mlm jam 9...xmengalami apa2 kerosakkn pun...

kejadian d tol bukit beruntung lorong toch n go...apa2 pun suma dpt selesai tanpa sesi report mereport pun sekadar selesai secara mudah n yg pasti dia bayar suma kerugian yg dalami keta ayah pd mlm tu jugak...dlm 4rat gitu...tp bila ayah hantar repair kosnya bganda maklum la keta dah tua..mcm2 pulak penyakit lain yg nak d rawat xpe la janji kami suma selamat n xapa2 tp tetap rasa ngeri sbb tetiba jer ada keta langgar dr 
belakangkn.....happy weekend suma...ahad masih krj pagi tp apply coti tuk g soping2 barang baby pureen ada sale kn....jom soping he... 




pic selepas kejadian n sebelum repair...keta masih kat work shop..nnt ibu update pic selepas repair lak....

HATI2 D JALAN RAYA, PANDU CERMAT JANGAN MENYUSAHKN DIRI SENDIRI N ORANG LAIN...

Khamis, 12 Julai 2012

~~MaJLis CuKuR JaMbUL NUR KHAISARA SHAHIDA, AnAk SIL~~

salam khamis yg mulia..kembali besiaran setelah skian lama menyepi...
byk rasanya perkara2 suka duka sejak dua menjak ni yg berlaku

yg pasti ibu yg tgh sarat preggy ni masih ada mood nak layan blog 
dsebabkn lappy ibu rosak,tunggu adik ibu yg bungsu aka pengantin baru yg betulkn

kembali ceria dgn adanya lappy ni....ibu cuti ari ni so dpt le jengok rmh kwn2 suma..

saja nak abadikn kenangan majlis cukur jambul anak buah aka anak SIL dr rawang anak k2nya pada weekend dua minggu lps

NUR KHAISARA SYAHIDA BINTI KAMAL
layan pic2 yg hado..pic tuan blog gak yg xdo sbb dah jd juru foto mana nak ada pic sendiri ngee..

yg xbest n ngerinya blk dr majlis tu kami terlibat dlm kemalangan jln raya..esk cerciter penuhnya ye....










hai SARA si hitam manis  ni menguwap plak dia...xsabar nak tunggu baby girl ibu pulak...




simple jer tp meriah dgn menu makanan


majlis mkn2 n cukur jambul d buat d dpn rmh jer luas sikitkn...



majlis d buat d rmh SIL yg pertama. aka pengasuh...baby anak SIL pompuan bongsu...


hai mak baby ni tetap langsing walaupun baru lps branak dua......

Followers