Isnin, 31 Januari 2011

"Eee...ByKnYa KrJ RmH ......"

salam isnin suma...dah 2ari ibu xon line...
sibuk la...dgn aktiviti d rmh...
sabtu abis krj mlm ibu tido ja n baring...
masak simple je....
kain stil cuci tp xbelipat..xdak mood...

pd ptgnya kuaga ayah dtg...so masak2 tuk mkn mlm...
abg n kakak ikut pak chat balik rawang...
pak chat ni adik ayah yg myewa rmh teres yg ayah bru bli bln 10 thn lps..
eemmm...lg 2thn ibu pindah sana la.......

esk pg ahadnya ibu n ayah g rawang gak..
plan nak main layang2 tp shari suntuk hjan xhenti2
so...masak mkn,msk mkn..ja...

mlm td kul 11 bru blk rmh pj ni....
pg ni apa lg,menimbun kain yg nak d cuci n nak d lipat...
nak pek brg nak g holiday kat trengganu lg...
nasib la esk krj pg....

krj mlm last tu ada gak ibu ngan kwn2 klik2 pic tuk kenangan bsama jaket masing2...
ala jaket tmpt krj bg tuk sume staf.......


                                                     
                                                            dulu motorola...skrg freescale.....
                                               kwn paling jauh dr sabah ni ONEH POLOH
                                              kwn paling dekat dr tmn dato'harun NORJANNAH


ni pic makann kat cafe bla time break kul 1pg....... kueh pau mkn panas2 sedap.......
sume guna sistem kad debit....so topup lu klu nak mkn.....k slamat bkrj sume..

Jumaat, 28 Januari 2011

InDaHnYa CiPtAaN TuHaN

Salam jumaat pd suma kwn2...
ibu rasa happy sgt sbb mlm ni dah last krj..

esk cuti, ahad n isnn pun cuti..
leh la pek brg2 nak g bcuti k trgganu pd raya cina ni...smbil g mminang tuk adik ipar paling bungsu ni...

ibu ada nak kongsi info pd kwn2 yg blm ada anak bsek lg ni...
infonya..tlg smpan kad klinik baby masing dgn elok..
t pd tahun ptama sek kena isi buku laporn kesihatan murid

antara yg perlu isi suma tarikh tuk suma jenis suntikn....cm tarihk BCG,POLIO.HB, 3SERANGKAI n DOH TMBHN

pg td jenuh gah ibu dok cari kakak punya kad klinik...
nasib baik ada smpn 3org satu tmpt...

dpt la ibu isi suma maklumat dgn tepat..
so...smpn elok2 suma ...maklum la t dah7thn nak bukak kad tu lek kn...

cm lari dr tajuk lakkn...
sebenarnya ibu ada pic yg mnarik nak dtontonkn d sini...
 indahnya ciptaan tuhan....
pic ni ibu klik2 time g mkn sblm nak smbut mlm tahun baru ..
pic ni time matahari nak tbenam d muara ikan bakar tanjung harapn p.klang...

klik2 guna fon nokia c5 ja ni...
tp ibu rasa tenang bla tengok pic ni...

k,ibu nak tdo lek ni...
jmpa nnt dgn update aktiviti d ari mggu cadang nak g main layang...d eria batu cave..
jmpa d sana....

Khamis, 27 Januari 2011

***HoBi AnAk2 IbU BBeZa2***

Bila dah ada anak 2,3 org ni...
bru dpt rasa pbezaan antara mereka...

si abang yg pndiam n kuat mrajuk jg cepat kua air mata...
ni ikut prangai ibu yg cpt sensitif.....

hobinya bmain bola, kumpul bola n nnton game bola...
tp dah boleh harap jaga adik2 ...
bla ibu g krj mlm.....
abg akan jmput adik d rmh umi...smentara tggu ayah blk krj....

 si kakak petah bcakap mcm mak enonxtau ikut sapa...ayah n ibu pndiam...ada ja topik nak d ckpnya..tabah .pandai jaga diri.
n padai juga jaga adik...suka mmbaca n suka kumpul buku cerita...n kumpul mainn yg kena mgena ngan blajar....
hobinya mlapor kisah harian kat ibu la  xleh simpan rahsia ni....rapat ngan ijat...

 
 si adik manja...suka bmain ...kumpul keta mainn mmg hobi dia la....dr skecik2 smp lasbesar2 mainn keta dia kumpul....apa xnya dr kecik ayah dah ajar drive keta....nnton pun katon yg ada kena mgena ngan keta....
palig suka lumba keta la....tp dah nak 3 thn ckp pelat lg..



 ijat paling rapat ngan ain....ain g sek ja xhabis2 tnya" ain ane..? ain ane...?.


ni la 3 org anak ibu yg lasak2 sumanya.....penat ibu mgemas skjap ja dah sepah lek....tp xpe sume pandai bdikari..dr kecik ibu dah tggl bla krj mlm tdo ngan ayah ja...... ayah pun byk tolong ibu mnjaga anak2 yg mcm2 peal..ni....klu xmana boleh ibu bkrj dah hmpir 11thn 12jam 2 shift ni.....

Selasa, 25 Januari 2011

&&Ibu! AbG NaK bWk bEkAl...&&

 blk ja dr sek. kul 1.30 td trus mkn nasi ngan lauk kesukaan dia ni...kari ayam...
siap nak bwk bekal lg....sblm g sek pg td abg ada pesan..ari ni ibu msk kari ayam tau...abg nak bwk bekal g sek agama...
                                               KARI AYAM
ni la antara pic yg smpt klik2...ijat n kakak tgh mkn...sblm g rmh umi...n kakak dah b siap nak
g sek keb   lak...
so....abg n kakak dah g sek..ijat dok rmh umi....ibu tdo jap....kul 4 nak bgun bsiap g krj...pg sok kul 6.40 blk la...
smpt tgk kakak n abg naik van ja....

k...tton lu....zzzzzzzzzzzzz......

~~PaGi YaNg SiBuK~~

pagi ni ibu sibuk sgt...
ada byk aktiviti...
 knp ye...

sbb ari ni ibu dah nak krj mlm..
pg2 dah kena ion baju sek. abg n kakak utk 4 ari..
sbb ibu krj mlm g kul 4.40 ptg blk 6.40 pg esknya...

ari ni ijat kena g rmh umi la....dlm kul 12 lps mkn tgh ari gitu..
abg n kakak blk rmh ibu....lps abg kakak g sek sblh ptg, dlm kul 2 ptg bru ibu dpt tdo...

tp sarapan ttp ibu buat tuk ayah n ijat ni...


                                         NASI GORENG KG N CUCUR KERIA + TEH O
                                         
                                         nak selit skali ibu nya menu mkn mlm td   TOMYAM AYAM...
abg,kakak n ijat mkn smp hirup kuah kat pggan tp lupa lak nak klik2....he..he..pg ni model lmbt bgun so no model la...la..la..

ok slamat bkrj suma......cau cin cau.....

Isnin, 24 Januari 2011

**SaRaPaN PaGi**

pg isnn ni ibu kn cuti...
so,dpt la ibu buat sarapan tuk ayah n ijat ni...
abg n kakak dah g sek. van jmput kul 6.40 pg td... 

ayah ada bli pisang ari sabtu bru ni..
tp ibu xsmpt nak goreng..

so,bla dah cuti ni pisang pun dah lembek...
ibu buat la.........

 
                                                CUCUR KODOK PISANG ngan MILO




                             
   ijat apa lg...blm mandi dah mamam...                                      

Sabtu, 22 Januari 2011

~~~MkN mLm~~~

slamat bcuti pd yg bcuti pd ari sabtu....
tp ibu krj pg..6pg smp la 6 ptg...

jam 4.30 pg dah bgun....kul 5 bas dah jmput..
kul 6 ptg blk....ari ni ayah jmput...leh la sggah psr mlm...

tp ibu tetap masak...sbb ayah suka mkn d rmh....
masak apa ya.....


                                         manu ptama...SIPUT MASAK LEMAK CILI API...
                                         anak2 ibu mmg suka sgt ni...


                                         ke 2 IKAN SELAR MASAK SINGGANG ni ibu suka...
                                        SATE AYAM N DGG ni bli kat psr mlm td...


 pcuci mulut...TEMBIKAI la....










ni ja la manu mkn mlm ni.....
kuaga ibu suka mkn bridang..bsila lg...

k la...dah tdo time ni....sbb ibu krj lg esk....last day...horeyyyyyyyy........
slamat bhujung mggu suma....happy2 always.........

Khamis, 20 Januari 2011

%%Bila sepupu btemu%%

Ni la bla sepupu btemu, bgumpal ja
pada hal bru kemarin jmpa...

 ni la krj ijat...suks mmnjat....


 smpt gak g main2 kat tmn bwh blok rmh mamalieyna ni..



~~jLn2 CaRi MkN~~

...Nak smbg crita g ari ni nya aktiviti..
pg2 lg dah kuar g shoping kat Carrefour puchong...
bru ptama kali g ni,saje nak tgk2 bndingkn harga..
biasanya g Mydin USJ...

lps shoping trus g mkn...ni pun tmpt yg xpnh g lg...
d Sekincha ikan bakar eria tasik putri klu xsilap ibu
..manu sume d bakar..tp harga bleh tahan mahalnya..
skali2 apa salahnya kn...tp mmg sedap...

Lps mkn bru g rmh adik ala mamalieyna tu...siap mkn lg..
bihun sup..sup tulang ...

***HAPPY THAIPUSAM***

Happy thaipusam tuk sume coz
kite sumekn satu mlysia...


cuti2 ni bleh la g jln2
mana lg rmh adik ibu la
mamaliena tu....

tp sblm tu g shoping lu, mkn2 kat luar
ibu blanja he..he...

smlm pun ibu cuti, so ibu pun msk2 la...
ape lg mknn kgemaran kuaga la...

laksa...laksa...laksa

Rabu, 19 Januari 2011

@@@Bmulanya Blog ibu 19JAN2011@@@

Assalamualiakum... ibu, imah. buat ptama kalinya ibu bru bjinak2 dgn blog itu pun adik ibu a.k.a mamaleyna yg ajar ni...mlm ni bru nak mncuba..esk ibu cuti..so dpt la ibu tik..tik...apa yg tbuku d hati ni...ibu bru btukar proses d tmpt krj so cm mood tuk g krj cm kureng je...maklum la dah dkt 7thn ibu d proses lama..tp krj d bwh arahan org trima jala..ibu krj operator ja dah lbh 10 thn..sjk kawin n dtg kl tahun 2000...ibu kawin sep1999,ibu mula krj d kl mac 2000. n ibu dpt anak ptama nov 2000. so boring gak tp ikut plan klu dpt baby lg sorang ibu dah xmmpu nak krj 1nya kos byr upah anak mst btmbah 2nya krj2 rmh mst btmbah gak..mst tdo n rehat ibu xcukupkn...lngkah paling afdal berenti ja la kn..cukup2 la b krj, nak bg tumpuan pd kuaga spenuh masa pulak...ada byk cerita yg nak d coret tp buat ptama kalinya cukup lu lah...oh ye anak ibu 3org dah, ptama md. amirul hakimi 11 tahun, k 2 ain ardini haifa 7 thn n paling kecil md. amzar humaidi 3 thn. ok wassalam...sayang suma...

Followers