Khamis, 31 Mac 2011

%%pTaMaKaLi IjAt NaIk BaS%%


selamat pagi suma
pagi yg cerah n penuh smangat

apa xnya ibu cukup tdo
4mlm bkrj
mlm td bru dpt tdo drmh

crita ari ni mgenai hero ibu yg kecik nila
ijat
pada jumaat lps ibu kn cuti
so,ibu kuar g pj oul town

g byr suma bil2
ibu kali ni g ngan bas
ikut mmber2 lain

mmber ibu nak blanja M"D
lps mkn lyn ijat main papan lunsor jap
biasa ibu naik teksi ja cepat n selesa

bla ptama kali naik bas ni
ijat bising ja
byk lak soalannya

jenuh ibu mlayan...
mmber ibu pun bwk babynya
baby adam geram ja ijat asyik picit pipi baby adam tu
layan ckit picnya.....

Rabu, 30 Mac 2011

##SuKaNyA IjAt DpT hAdIaH KeTa MaInAn##



hari ni ibu cuti
mlm td last krj
so ari ni cuti leh jaga ijat sndiri

dah lama nak abadikan pic hadiah ijat tuk kenangan
setelah dah edit bru dpt publish ni layan....

paling seronok bla dpt main keta mainn
mamalieyna mmg tahu ijat suka keta

so dia hadiahkn keta polis warna kuning
sbb abah ayip polis so keta mainn pu polis la la la

Selasa, 29 Mac 2011

**PiC2 KeNaNg KeNaNgAn 5 n 10 TaHuN BkRj**








ni smbgn n3 kmarin yg picnya xdpt upload
ngee...dr ibu b khidmat d freescale 5 n 10 tahun ada ibu smpn
pic tuk kenangan...diner tema ala 70an
layan.......

Isnin, 28 Mac 2011

PercuBaaN memaSukkan gamBar

testing..
sebab n3 sebelum ni..pic tak kuar kuar..

so,testing...dan..........



berhasil !

**28 MaC 2011 GeNaB 11TaHuN IbU bKeRjA Di FREESCALE**

Hari ni 28mac 2011,genab lah ibu bkrj 11 tahun d freescale...
rasa cepat masa blalu
mcm2 kenangan pahit manis yg dah ibu lalui

kwn2 pun bsilih ganti
stiap genab 5tahun kilang akan buat diner tuk semua pkerja yg genab 5,10,15,20 n 25 tahun pun ada

pada tahun 2004 ibu genab 5tahun ada diner,sijil n hadiah baucer brang kemas
pd tahun tu ibu bru lps mlahirkn kakak ain
jd baucer tu ibu tukarkn dgn rantai tangan tuk anak dara ibu la

pada tahun lps 2010 genab 10tahun pkidmatan ibu cm biasa ada diner,sijil n hadiah barang kemas
kali ni kilang dah tmph loket emas dr POOH KONG...

diner d ada kn di SACC,shah alam convention center.

so layan pic kenangan tuk selamanya...


sijil 5tahun
rantai tangan ibu hadiahkn tuk kakak ani...
sijil 10 tahun....
loket emas je, rantainya kena beli sndiri la....
baru smp d SACC, tema mlm tu ala 70an,,,,
ina member dr sarawak
enab member dr perak
ila dr taman medan je
bgambar kenangan ngan member bsama manager cb soon
ni aksi tarian 70an dr org2 opis bos2 gitu....

Isnin, 21 Mac 2011

***LaKsA MaNu WaJiB SeTiAp KaLi BuAt MaJliS***


pada majlis smlm manu laksa tetap d hati...tp kuahnya lupa lak nak klik2
tp mmg jd manu kgemaran semua
kul 4ptg dah abis kuahnya
majlis smp kul 8mlm last mmber ibu dtg 
                                        
                                         eksoserinya wajib klu xde xsah ni....
                                          mee rebus utara resepi mak ibu punya pun ibu ada masak...
                                         rojak buah, kuahnya ibu masak lebih awal .....
                                          puding kastad mudah dmasak n sedap dmakan....
                                                   ibu yg sibuk hanya ni je pic ibu ngee....
tetamu ptama paling awal kul 11am dah sampai adik ipar ibu, isterinya orang sabah tgh sarat mngandung tu...
ayip la insan paling happy time tu abahnya blk skejap tuk sama2 smbut ari jadinya....
                                                    dah abis majlis ibu pose ckit ,muka penat ngeee....

~~SEKITAR MAJLIS HARI JADI AMZAR YG K3 TAHUN~~

slamat pagi suma, semoga hari ni ceria hingga ke ptg
smlm 20 mac 2011 adalah hari hadi anak ibu yg k3
so..yg ke 3 thn juga lah ibu adakn majlis bsama2 saudara dan kwn2
terima kasih pada yg sudi hadir dan yg mmberi hadiah

sblm ni cuma potong kek bsama family ja
yg ptama bsama mak n mamalieyna yg msh dlm pantang si arif
k2 potong kek d rawang bsama maktam yg buat kenduri doa selamat msk rmh baru

alhamdulillah suma mknn cukup dan habis sumanya n dpt la mamalieyna tapau cikit
majlis smlm kongsi bsama si arif anak mamalieyna coz, bln n mggu yg sama

ibu sibuk ari sabtu g kendurikawin  d selayang, blk sggh NSK selayang
shoping barang basah tuk masak2

manu smlm harus lah LAKSA,MEE REBUS,ROJAK BUAH,NASI PLANTA N PUDING KASTAD.
blk ja ari sabtu trus msk yg mana bleh dmasak dahulu
tp ibu ada pmbantu, so xla ibu penat sgt
mak ibu tlong tgk2kn cucu2nya

so ari ni ibu onn live la sbb nak kemas2 dapur
kain baju yg xbbasuh smlm tu
so layan pic yg smpt ibu n mamalieyna klik2

sblh kanan bday si abang,tgh tu kakak n kiri tu amzar masing pada usia 1 tahun...sama rupa diaorang.....
                                           time ni amzar 2 tahun...
ibu sibuk masak diaorang sibuk bgumpal penat tok mlayan diaorang ni
antara give tuk kanak2
                                          mamalieyna yg sediakn ni.....
                                          kek diaorang harus la katun tempatan upin ipin..betul...betul...betul
                                         antara manunya......
                                        model minum ke mkn cawan tu.........

 ..HAPPY BIRTHDAY AMZAR semoga anak ibu mnjadi anak yg soleh dan bjaya dunia khirat...
tuggu n3 manu n hadiah2 yg amzar dpt......bsmbung.... 

Khamis, 17 Mac 2011

%%Ni Ja KwN pOmPuAn Yg KaKak AdA%%

patut la kakak ain ganas perangainya sbb suma kwn2 nya kbykkn lelaki
adik abg pun lelaki
d rmh pngasuh pun suma lelaki

tp masa kakak dr kecik smp umur 5thn dia ada 2org kwn popuan
duratunnasihin n adik kwnnya duratunasihah
diorang ni dulu jiran selang 3 buah rmh
sama blaja d tadika 5thn lu

tp bla msk 6thn kwnnya pindah kg perak
bla ada cuti sek n public diaorg dtg la rmh sini
bleh la jumpa 2,3 ari

ni kakak jumpa pada ahad lps
ari ni diarang dah blk kg semula
rmh sini di sewa pd sedara
t ibu pun cm tu gak la

pindah rmh rawang rmh ni sewakn pada adik ipar
bla ada cuti bleh dtg sini lepak2 jmpa kwn lama
smpt ibu klik2 pic kenangan mereka


                   duratunnasihin,  beza kn  kwnnya yg adik pompuan n kakak yg ada adik lelaki
                   gmbar blakang yg nmpk gril tu rmh pngasuh pggil 'ume'
                     ni la adik kwnnya duratunnasihah ,kakak tetap dgn dresap ganasnya....

Rabu, 16 Mac 2011

''''SeLiPaR mAsSaGe''''

pecah rekot ibu blk dr krj mlm pg ni tdo dr kul 7am smp 3pm bru bangun
ni suma penangan smlm xdpt tdo anak2 ada n jiran bwh dok pasang grill bising sgt
so ai ni budak2 xde ayah anta rmh kakaknya sbb ayah sibuk krj smp mlm

yg sbenar ibu nk crita ni pasal selipar ni
time shoping ahd lps tnmpak lak selipar ni trus bli
blk ibu lum cuba ayah yg bria2
tp dgn badan yg masing 2 dah over load ni ibu yg dulu 48kg skrg dah 58kg sakit kaki tul bla pakai

tp best gak cam bjln atas batu timbul2
tul la selipar massage
bla pakai mst mulut bunyi auw..auw..sakit

                              sakit tp best....sape dah cuba ni...............?

Selasa, 15 Mac 2011

~~~CuTi SeK. sEmEsTeR PtAmA kE sEmEsTeR aKhIr Ni?~~~

selamat pagi suma
kwn2 suma sibuk bkerja ibu bru blk krj
ibu krj mlm mggu ni
sblm tdo smpat gak ibu nak update blog ibu n jengah kwn2 suma

kisah si anak dara ibu yg sorang ni la si kakak ain...
sek. bru abis semester ptama tp bag n alat2 tulis suma dah kena ganti baru
kdua2 bag sek. keb. n bag sek. agama dua2 dah koyak

tp abg punya masih elok n nampak baru lg
abg cuma bli satu ja bag baru tahun ni sbb bag tahun lps masih elok

tp bag kakak dua2 koyak rabak, putus tali la
ganas tul kakak ni

ahd lps dah alang2 g shoping ibu bli skali bag tuk kakak
kakak yg pilih sbb barang2 dia biar dia pilih sndiri t klu kita pilih xbkenan lak
smpat la ibu klik2 pic nya tuk kenangan bla dia dah besar t bleh ibu tunjuk btapa ganasnya kakak
bru 3bln sek bag dah koyak

bruntung budak2 skarang nak apa ckp ja mst dpt ,kita dulu2 bwk bag lama2 yg bekas2 kakak abg ja




  

                               koyak juga walaupun ibu dah jahit bkali2
talinya putus nak kata xde kualiti abgnya masih elok sama2 bli d tmpt n jenis yg sama
                               tgk la warna pun ganas kakak pilih


                 siap ada eksesori pen lg  nak tgk brapa lama lak bleh tahan ni

Isnin, 14 Mac 2011

~~~SuKa BeRtUkAr DuKa~~~

sebenarnya susah tau ibu nak dpt cuti pada ari minggu
dlm 2bln 2kali ja dpt
coz ibu krj 4ari cuti 2ari

so...ari mggu smlm ibu cuti dpt la msk2 tuk ayah n anak ibu
sarapan mkn roti canai
mkn tengahari ibu msk la

lps mkn g la mydin mall usj tuk bli brg2 kering lu
untk majlis ari jadi amzar yg k3tahun ni pd 20 mac 2011 ni

pada kwn2 suma djemput dtg le
bg mmeriahkn lg majlis tu

tp alkisahnya pd ari sabtu 12 mac tjadi satu kemalangan
iaitu ijat tkena exzos panas moto ayah
tp dia xnangis pun

so ayah pun ingat xtruk
tp smlm blk dr shoping mnangis ja sakit agaknya

so mak ibu sruh letak ubat gigi bru dia diam n dpt tdo mlm td
bebel panjang lak ibu ni kn
so sempat gak ibu klik2 picnya gak bla time suka xingat sakit tp bla dah blk rmh emmmmm.......


                                           bru smp ijat mmg suka dok dlm troli ni.......



sementara tu sempat gak main2 ngan benda alah ni
                                          suka2.........

                                          kakak pun suka main jongkang jongkit ni




                               bla dah blk nak rehat2 bru trasa sakit....mnangis ja.......
                               bla dah tkopek kulit bru dia trasa sakit...

                                ibu letak minyak gamat ni........

Followers