Rabu, 23 Februari 2011

&&KuAgA aYaH Yg BeSaR&&

ibu xnak la crita pasal kuaga ibu
sbbnya mamalieyna dah crita sumanya
so..ibu nak crita ckit mngenai kuaga ayah yg besa ni

adik beradik ayah 11 org sumanya
ayah anak k6, 7 lelaki 4pompuan
suma dah kawin cuma tggl sorang ja yg bru btunang ngan org kemaman bru ni
itu pun d jangka kawin bln6 2012  pasti meriah bongsu katakn

tp ada lg 2org lain mak
bapa ayah kawin lg slps bbrapa tahun maknya mninggal

suma adik bradik ayah tggl area selangor sumanya
cuma 2bradik ja tggl d kedah

itu la sbbnya ibu xla masalah sgt bla ayah g out station
slalu anta anak2 ibu ke rmh kakak ipar d kota damansara
boleh dkatakn stiap hujung mggu suma bkumpul
biasanya d rmh rawang coz lbh selesa, rmh teres

d rawang ada 3org adik bradik ayah, so ayah pun bli rmh lg satu d rawang juga
jangka tahun depan nak pindah sana
ibu pun brenti krj hu hu hu.....

so...layan lg pic pada raya posa tahun 2010 tahun lps....




tahun lepas mmg suma blk kedah tahun ni giliran rmh mentua masing2 lak tp ibu tiap2 tahun blk raya rmh mak n mntua coz rmh bapa mntua kg sbelah je...alkisahnya ibu ngan ayah sbaya bcinta sejak dr sek. tu yg kawin muda tu umur ibu 23 thn ibu dah kawin he he....

ni time nak btolak blk kl dah ni...ada yg dah blk awal.......ada yg smbg cuti lg....

## KeNaNg KeNaNgAn##

ari ni ibu cuti bru abis krj mlm
so tkenang2 lak bla bkemas2 nmpak brg2 dlm almari yg ibu simpan
ada ole2 dr kwn2, ada kenang kenangan dr adik2 ipar yg btunang n kawin
ada dr membe2 yg brenti krj

ada gak dr tmpat krj ibu bla ada smbutan apa2 cm ulang tahun ptama freescale
ada gak yg ibu dah guna, cm jam,tuala,pen n jaket yg tbaru......so ada ibu klik2 picnya layan....



sebahagian dr kenang kenangan...kbanyakkn ibu dah guna buat gantung kat bag n kunci, jam radio tu kenangan firt dinner ngan freescale ulang tahun ptama sblm ni motorola dr ibu krj thn2000 hgga 2004 btukar cmpeni freescale lak dr tahun 2004 smp skrg....bln 3 ni genab ibu krj 11 thn dah.....freescale antara compeni semi conductor tbesar d sugei way slain dr wersten digital....


                     xbyk yg tuk tmpal2 kat peti ais ni......

Selasa, 22 Februari 2011

**IjAt tLoG IbU !!!**

mlm td last krj mlm...
so blk pg td malas nak anta ijat kat rmh umi
so ibu tdo2 ayam ja smbl mlayan ijat tgk tv
tp d sbbkn mngantuk sgt ibu tlena dlm 1jam gak

ibu pun pelik knp ijat xkacau ibu tdo
rupa2nya dia buat operasi mmbedakkn satu badan
bkn tu ja satu bilik ibu tu penuh ngan bedak

eeeeeeee sabar je la ijat ni
dekat nak abis bedak ayah lak tu dia krj kn
btambah la krj ibu nak mnyemob lak

tp mmg salah ibu pun,
pttnya anta ijat g rmh umi
smntara ibu tdo jap hilang kn ngantuk

tp ibu dah biasa klu mlm last krj ibu jaga ijat sndiri
tp bla ibu sibuk mmsak tuk abg n kakak blk skolah nak mkn
ijat pun sibuk mnolong ibu mmbasuh pingan layan the pic.....


                                                   sabun..........

                                                   basuh...........

                                                   sabun lg.........
                                                  
                                                   dah siap.... smudah A>>B>>C>>

Jumaat, 18 Februari 2011

**CuBa TeKa BeNdA ApAkAh Ni**

anak2 ibu suma dah g sek...
ijat ibu dah anta rmh umi..
sbb ibu nak tdo jap..
mlm ni nak krj

emm....ayah nak mula cuti..ibu bru nak mula krj...
tp xpe..blk esk pg suma ada d rmh...

bnda yg ibu nak tunjuk ni sbnrnya ada gunanya tp ...
ibu tgk cm comel ja so.....
ibu buat hiasan...klu pandai cuba teka benda apa ni....
P_ _ _ _ _


##DeKo2 bLaTiMe CuTi##

salam jumaat suma..
dah dekat seminggu ibu x jengok2 kwn2 suma
maklum la ibu krj 12 jam xdak masa yg sesuai nak on line slalu
so...semlm n ari ni ibu cuti leh la jengah2 kwn2 suma

bla cuti ni ibu slalu deko2 rmh kecil ibu ni...
dlm 2,3 bln skali mst ibu ubah kdudukn perabut dlm rmh
klu x druang tamu d dlm bilik tdo

sbenarnya ibu dah xsabar nak pindah rmh baru,nak deko2 rmh tu
tp masa blum mngizinkn lg
tp xpa ibu bsyukur apa yg ada skrg




                                         satu2nya anak ibu yg mnolong..yg lain g sek...mnyibuk pun ya

                                         sbelum ni meja d sblah kiri...
                                        
                                        selepas deko ibu ltk sblah knn lak meja tu....
                                     

                                        sbelum

                                        selepas.......

                                        sebelum.....
                                         selepas.....
k ibu cakap ja cuti tp byk krj rmh nak buat ari ni...nak lipat kain mnimbun ni...lgpun mlm ni dah nak msk krj mlm plak.....salam weekend suma.......happy holiday........

Jumaat, 11 Februari 2011

~~~kErAnA tErPaKsA~~~

salam weekend suma....

petang ni sementara mnunggu ayah n anak2 blk ibu nak story mory ckit...
ala......pasal si anak dara ibu sorang ni la...
AIN ARDINI HAIFA

dia sorang yg lincah..
tp perangai mcm boy..
dresap pun cm boy...t.shit ngan jean pakaian kegemarannya...

alkisahnya...bla nak g majlis mminang ari tu..
ibu pun siapkn baju blaus n tudung..
tp cm terpaksa ja la dia pakai

ni la antara pic yg ibu nak kongsi kat cni....



                                         kakak xselesa ngan dresapnya

                                        muka masam ja, ye la tpaksa pakai tudung...tp ibu xputus asa, ibu ttap ajar dia pakai pakaian girl gak...walaupun......................

                                         ni dia suka la...sbb ready nak buat psembahn nasyid d tadika last year 2010

                                         sama x
                                          klu dresap cmni mmg dia suka la..........

"""Eeee IbU dEmAm"""

selamat malam...

dah 2ari ibu xupdate blog..
nak tau sbb apa..
ibu demam mc, 2mlm ibu xg krj...

lagi pun mak ibu ada dtg dr kg..
so..btambah2 la ibu malas nak g krj..

demam dah ok ..
mlm td mak ibu dah blk pergi rmh mama lieyna lak..

xde apa pic nak publish kat cni..
tp ada pic kenangan masa ibu g smbut mlm tahun baru d ICTY..
layan the pic......












           muka penat..maklum la kuar rmh dr kul 5pm...g mkn kat muara klang lu..


                               kakak x ready lg,abg dah klik.....



                                       abg klik2 pic sndri........


                               bru lps mkn ikan bakar muara klang.....


                                         abg merajuk nak bli mainn laser.....


                                       kakak yg spoting..........n adik pun yg suka senyum bla bgambar..........

Isnin, 7 Februari 2011

```OleOLe Dr ChErAtInG N KeMaMaN```

biasanya dtempat krj ibu mst bwk blk ole2 dr stiap percutian...
slalu kwn2 ibu bg pada ibu ...
kali ni giliran ibu plk bg pd member2...

xsberapa tp tuk buat kenangan boleh la.........


                                         antara brg2 g ibu bli....

                                         ni ayah bli tuk anak2 nya bmain d pantai mandi slps majlis mminang.........

                                         xlupa keropok lekor kgemaran kuaga.......

                                         antara ole2 dr cherating ntuk bg pd member......

Ahad, 6 Februari 2011

**RoMbOnGaN MeMiNaNg KeMaMaN**

salam ari minggu suma...
mst sume sibuk ngan aktiviti kuaga kn..
ibu ari ni dah nak msk krj mlm..
pg2 ni leh la layan blog jap..


ari ni nak smbg cerita g meminang lak..
sblm g meminang, kami kuar homestay dlm kul 10 g shoping brg2 tuk bg kwn2 n kuaga..
yg lain2 g lepak kat muara smbl mkn2 n mmancing smntara nak tggu solat jumaat...


lps jumaat bru kami g mminang...
rmh nelayan best bdpn ngan laut..
dlm kul 4 lbhselesai g mandi kat pantai cherating lg...


blk kl sggh mkn lu 12.30pg bru smp rmh budak2 trus tdo.......best...nnt bleh g lg cherating pantai bersih dan udara nyaman ......



kakak dah ready nak nak g shoping.......


kakak dgn sepupu tgh tggu meetiauw sup..

mmancing smntara tggu solat jumaat..


                                                  
                                                   gubahan sirih jujung dr kak ipar dr rawang
       
                                                   gubahan kain smbhyang

                                                    gubahan kain pasang
                                              
                                                           gubahan kain tuala dr dinorfamily


                                   
                                         sblm masuk rmh bgmbar lu...dgn biras ina dr rawang

                                         biras yg sulung mnyarung cicin...
antara pic yg smpt ibu klik2...11 dulang dbls 13 dulang hantaran...yg lain2 biasa maknn ja...

ABDULLAH VS NONI tggu nnti ibu smbg lg dgn brg2 yg ibu shoping lak...........

Sabtu, 5 Februari 2011

```ChErAtInG VS KeMaMaN```

salam sabtu suma...
dah dkt smggu ibu xjeguk rmh kwn2 suma..
maklum la ibu sibuk ngan aktiviti family ayah...
g meminang smbil b cuti2 d cherating..

bwk anak2 mandi d pantai cherating n shoping2 d bandar kemaman...aktiviti ari khamis...
 bru smp d bandar kemaman..nak ke cherating dlm 15 minit dr homestay kami...ala smpdn pahang ja rmh yg kami nak g meminang esk nya....
 xsabar nak mandi diaorang ni....


 ijat takut laut...so main pasir ja la..

 ayah dah makan tido la..dah penat drive 4jam nonstop...smbl tuggu yg lain2 smp...kami pergi 7buah keta sumanya..2dr kedah,3pj 2rawag..
 menu bkelah nasi planta,lauk ayam grg rempah,telur rebus,smbl ikn bilis,dgg kicap n papadom...


antara pic yg smpt ibu klik2 tggu smbgn aktiviti esknya g mminang n brg2 shoping dr kemaman n cherating,,,,tggu............

Followers