Khamis, 24 Januari 2013

~~SaLaM mAuLiDuR RaSuL~~

salam maulidurrasul kpd semua umat islam 
selamat bcuti pd yg bcuti,tp ibu last krj pg
esk baru bcuti,abg mirul pun blk esk

Rabu, 23 Januari 2013

Selasa, 22 Januari 2013

~~JoM MeLaWaT AbG MiRul D AsRaMa~~


 sabtu lps bila aina dah baik dr demam, ayah bawak kami g melawat abg mirul d asrama
baru seminggu abg mirul pergi kami dah g melawat dia

pejalanan mengambil masa 2jam 40 mnt,mmg jauh sgt SAM MUHAMMADIAH sabak bernam ni
mungkin ayah belum tahu jln2 pintas lg kot
abg mirul pun sakit2 tekak n selsema, jumpa jer trus bawak keluar makan, nak masuk dlm asrama xboleh hanya hantar dpn pintu pagar je la.kami pun xduduk lama sbb abg mirul ada pelawanan sepak takrow peringkat asrama
lps bg mknn ringan n duit belanja kami pun blk
semoga abg rajin belajar n sentiasa dpt skor yg terbaik amin....


Gambar: Ontwy nak g melawat abg mirul d asrama SAM sabak bernam..


onthe way mulanya mata bulat jer,abg ijat xhabis2 dgn tab dia tu...btolak kul 10am


 Gambar: Setelah 2jam40mnt baru smp...tunggu abg mirul nak wak kuar mkn dulu..
 menunggu abg mirul keluar dr asrama,dah smp 12.40pm

 Gambar: Abg tgh lps gian main game kat tab..emm..

 sempat jugak abg mirul lps gian main game,dah ready dgn baju sukan nak main sepak takrow lps zohor

 Gambar: Jauh nau...smp tlentok2 anak ibu 2org ni..

punya jauh pejalanan smp telentok2 budak bdua ni....btolak blk kul 2pm
smp pj dlm 6pm,dlm pejalanan sempat singgah beli jagung manis byk jual d tepi2 jln
n singgah pasar sekincan beli ikan murah2...maklum la kuala selangor kn..


Isnin, 21 Januari 2013

~~Di uSiA 5 BuLaN DaH nAiK WOoKeR~~

sejak aina dah baik dr demamni,ibu dah masukkn dia dlm woker,suka aina
tp masih kena sendal dgn bantal,takut sakit pulak dada dia
see





masa ni genab aina 5bln 3hari


Sabtu, 19 Januari 2013

~~uLaNg Ke2 bLoG DINORFAMILY~~

salam weekend, harini ada misi nak terjah abg mirul d asrama,hari ni juga 19jan13 genab ulang tahun ke2 ibu bblog
makin lama makin ramai kenalan d alam maya ni
juga makin rajin ibu bblog terutama untuk merakam suma memori suka duka bsama 4 anak tersayang
*****SELAMAT ULANG TAHUN KE2 UNTUK BLOG*****
**DINORFAMILY**

see diawal n d tahun k2 blog ibu
sgt2 teruja....


####################################################################################

Khamis, 19 Januari 2012


~~UlAnG tAhUn PeRtAmA bLoG DINORFAMILY~~

salam khamis yg mulia,cuaca cerah n ceria. bsiaran langsung hari ni kn ibu cuti
begitu teruja sbb hari ni genab 1thn blog ibu bsiran,,,
masih bekisar kisah harian ibu bsama suami n 3 anak n tahun ni penuh kisah2 gumbira dgn cerciter praggy new baby n tahun ni jugak insyaallah adik bongsu ibu akan tammatkn zaman bujangnya,sama juga dgn adik bongsu sebelah ayah pun akan bkahwin juga tahun ni
semoga dpermudahkn semua urusan
@@%%SELAMAT ULANGTAHUN YG PERTAMA UNTUK BLOG%%@@
DINORFAMILY
@@%%@@
semoga lps ni lebih menjadi bloger tegar 
pada mulanya mmg ramai yg jengok blog ibu tp skrg cuma 5,6 org saja yg mnjadi pngomen setia
harap tahun ni dpt lebih ramai kwn......
see.....di awal blog DINORFAMILY....sweet memory.....


Rabu, 19 Januari 2011


@@@Bmulanya Blog ibu 19JAN2011@@@

Assalamualiakum... ibu, imah. buat ptama kalinya ibu bru bjinak2 dgn blog itu pun adik ibu a.k.a mamaleyna yg ajar ni...mlm ni bru nak mncuba..esk ibu cuti..so dpt la ibu tik..tik...apa yg tbuku d hati ni...ibu bru btukar proses d tmpt krj so cm mood tuk g krj cm kureng je...maklum la dah dkt 7thn ibu d proses lama..tp krj d bwh arahan org trima jala..ibu krj operator ja dah lbh 10 thn..sjk kawin n dtg kl tahun 2000...ibu kawin sep1999,ibu mula krj d kl mac 2000. n ibu dpt anak ptama nov 2000. so boring gak tp ikut plan klu dpt baby lg sorang ibu dah xmmpu nak krj 1nya kos byr upah anak mst btmbah 2nya krj2 rmh mst btmbah gak..mst tdo n rehat ibu xcukupkn...lngkah paling afdal berenti ja la kn..cukup2 la b krj, nak bg tumpuan pd kuaga spenuh masa pulak...ada byk cerita yg nak d coret tp buat ptama kalinya cukup lu lah...oh ye anak ibu 3org dah, ptama md. amirul hakimi 11 tahun, k 2 ain ardini haifa 7 thn n paling kecil md. amzar humaidi 3 thn. ok wassalam...sayang suma...

Jumaat, 18 Januari 2013

~~MeNiArAp D uSiA 4bLn~~

Bila aina demam ni,susah nak tgk dia meniarap,tbaring jer
klu dia sihat,pantang letak mst trus mniarap
meniarap d usia 4bln
menunggu gigi ptama tumbuh pulak ye...

muka terkejut ibu asyik klik2 gambar aina je

Khamis, 17 Januari 2013

~~PtAmA KaLi TgK AnAk KeNa AmBiK DaRaH~~



Rasanya smlm dlm sejarah bila aina demam lbh dr 4hari kena pulak ambik darah
d tambah pulak ibu yg baru blk dr krj mlm trus g klinik tuk chekcup 5bln aina
dah le hari sblumnya pun ibu xdpt tido sbb aina yg xselesa batuk n demam xdpt tido lama
paling bsejarah n pecah rekot, bila masa menunggu yg paling lama dr 8pg smp 1 thr baru siap sumanya
sgt2 sedih dgn keadaan mcm tu
pengalaman ptama tgk anak skecil aina d ambik darah sgt2 mngilukn n sgt2 mnyedihkn,walaupun dah branak 4ni
bayangkn cucuk d tgn kecil kali ptama xkuar darah,cucuk pulak tangan kiri dgn teriakan anak kecil yg sgt sayu, anak menangis,ibu pun turut mnangis....tp alhamdulillah result yg baik
demam d sebabkn jangkitan kuman dlm darah sahaja mulanya suspect denggi,n batuk lambat baik sbb xdgalakkn baby minum ubat batuk,ubatnya hanya bg BF byk2...paru2 n penafasan pun ok,ibu hanya perlu byk bsabar mungkin ambik masa batuk n selsema nak baik sepenuhnya

dlm kekalutan ni suma,ibu pulak bjangkit demam,sakit tekak n selsema jugak
elok la mlm td ibu EL...
cepat sembuh anak ibu..n ibu jugak jgn la bpanjangan selsema n batuk ibu ni
...xselesa...


 


 kesian aina,dua2 tangan sakit....





Selasa, 15 Januari 2013

~~AiNa DeMaM Lg~~

kisah si aina yg demam pd jumaat 11jan13,sabtu g klinik ambik ubat demam,batuk n antibiotik
mlmnya ok sikit,tp batuk lambat baik la,ada kahak yg masih blum kluar
SIL ada bekalkn madu lebah bg minum trus tmuntah kuar sikit kahak

sekarang demam dah ok, cuma batuk masih ada lg
layan pin aina mkn ubat,good girl,pandai jer telan ubat
 
 
 

Isnin, 14 Januari 2013

~~MeNu UnTuK AbG MiRuL~~

selamat kembali bkrj,ibu krj mlm ni
jumaat lps dlm kul 6 ptg abg mirul dah selamat smp dr asrama dgn bas yg dsediakn sek.
mlmnya ibu masak2 simple tp suma mknn kgemaran abg mirul
esknya sabtu ibu last krj pg,tp ibu ambik mc sbb aina demam,mlm nya aina meragam susah nak tido 
tp sempat jugak ibu masak bihun sup tulang,ptgnya plak kuar beli brg2 kperluan abg d asrama 
  mlm plak kami kuar ramai2 dgn SIL N BIL g mkn KFC 
ahadnya plak ibu masak lemak ayam kg,dah ready beg n dlm kul 2 ayah hantar abg naik bas d pikcup poin
dlm kul 5 abg mirul call ckp dah  selamat smp d asrama. kami xhantar,ayah ckp biar dia belajar bdikari sbb dia boykn
layan sikit pic yg sempat ibu klik2




 mkn bhidang
menu mlm tu. ketam goreng sos,udang goreng tepung n sambal sardin
sedih plak bila dia ckp,ka asrama mkn simple2 je..

Jumaat, 11 Januari 2013

~~MaKaN KeK B.DaY PeRtAmA TaHuN 2013~~


weekend lps layan makan kek b,day hakeem yg pertama (27dec2012)
ibu krj mlm last,so mkn pun xpuas g kul 1 kul 2.30 dah btolak blk
mlmnya g krj dgn mata stim jer
layan pic yg ade snap guna fon jer....
hari ni dlm kul 6ptg abg mirul djadual smp blk dr asrama..xsabar nak dgr cerciter dia...















kebetulan aina sorang jer ikut tema biru ari tu....good girl,diam jer ibu nak mkn...



Khamis, 10 Januari 2013

~~HoBi BaRu AbG iJaT~~


sejak lappy ibu rosak dsbbkn abg ijat salah tekan bila main game
ibu belikn TAB untuk dia main game jer,xkisah lah yg murah2 pun jd la asalkn abg xkacau lappy ibu lg



masing2 dah ada sorang satu xde lah btekak jer bila bjumpa dua org ni hu





aina pun leh tumpang skaki nengok video dia menangis nak tumbuh gigi agaknya
 


Rabu, 9 Januari 2013

~~WoLdLeS WeDneSdAy:AbG AmZAr DaH MaSuK SeKoLaH~~




Tarihk:2jan2013
Tempat:tabika kemas nilam sari
Masa:8am



 
isnin,rabu uniform tabika kemas







selasa khamis baju sukan,tabika punya warna oren tp abg ijat blum dpt
 

 
hari jumaat baju melayu sampin biru tua
 
suka abg ijat skrg dah masuk sek ramai kwn.


Selasa, 8 Januari 2013

~~AiNa Di uSia 4 BuLaN~~


salam bsua kembali setelah genab sbln blog ibu sunyi tanpa apa2 n3
byk betul rasanya kenangan suka duka yg ibu nak semadikn dblog kesayangan
tp untuk kali ni ibu nak abadikn pic si kecik ibu yg brusia 4bln pd 16 dec 2012
pekembangan terbaru
lg seminggu nak bukak sek. abg mirul dpt tawaran masuk sek agama basrama d pekan sabak bernam
nama2 calon tuk masuk k tktn satu dpilih oleh JAIS,tu yg lambat dpt resultnya
tp apa2 pun suma dah selesai,abg mirul pun dah masuk asrama pd 1 jan 2013.
11jan1213 abg akan blk pj dgn pekidmatan bas rm15 dr sek smp k tmn dato harun. Jauh jugak dlm 2,3 jam pejalanan. tp dlm kekalutan xde satu pic pun ibu snap pd hari pendaftaran tu..sedih....
esk smbg cerciter pasal abg ijat pulak msk  tadika.


 




 pekebangan terbaru,aina dah boleh mniarap d usia 4bln
dah boleh pegang menan n trus masuk kmulut
peramah,suka senyum






Followers