Khamis, 30 Ogos 2012

~~PeRubAhAn SiKaP AbG IjAt BiLa dAh DpT AdIk~~


salam syawal n salam khamis, esk suma holiday kn menyambut merdeka
esk ibu pun nak menghadiri open house rmh SIL d rawang, dah bosan dok rmh

kisah si abg ijat yg makin hari makin nakal n hilang kesabaran ibu dbuatnya
mula2 riaksi si abg2 n si kakak bila ptama kali dpt jumpa baby bila ibu blk dr spital memang teruja sumanya
masing2 berebut nak cium baby

paling teruja si abg ijat,pantang adik tido mesti dia nak cium n selalu ckp "ibu2 baby dah bangun"
pada hal baby baru tido hu..sabar je la
tp kadang2 kesian juga tgk dia, ye la selama 4tahun lbh dia mmg manja dgn ibu,tido pun dgn ibu lg
skrg mmg dia cari pasal jer nak bg ibu marah,kadang2 ibu tegur cara lembut kadang2 kena bkeras juga
layan pic kelakar si abag yg pakai topi yg d perbuat dr kulit limau bali mak kirim dr kg
ingat time ibu kecik2 dulu selalu buat gini
selamat bcuti n selamat serbu open house....




baru prasan belum ada pic abang dgn baby lg....

Rabu, 29 Ogos 2012

~~pEnGaLaMaN MeLaHiRkAN AnAk kE4~~

salam syawal yg ke11 n selamat bpantang pd ibu hari ke14
kata orang lain anak lain pengalaman  melahirknnya kn
mmg betul, bg ibu makin byk anak kita lahirkn makin senang n makin bpengalaman

bg ibu masa melahirkn anak ptama mmg pengalaman yg sgt2 mngerikn, byk jahitan mungkin bsalin d hospital 
kerajaan maaf ckp telalu ramai org so xtelayan kakitangan kat sana... anak ptama besalin d hospital besar kl(HKL)
anak ke2 juga lg2 mengerikn sbb mmg mentah2 ibu dgunting n byk jahitan smp nak duduk pun xboleh walaupun bayaran mahal bsalin d pusat rawatan islam tp sakitnya xboleh ditukat ganti
anak ke3 paling senang besalin...sakit dr mlm smp hospital dlm jam 6pg,8pg ibu dah bsalin n satu jahitan jer,bsalin d pusat perubatan univesiti malaya(PPUM)
pengalamn anak ke4 pulak mula2 15 ogos ibu blk dr krj mlm kira mlm last krj  tuk cuti braya n besalin, pg2 tu ada appmnt chek perut kul 8am, blk dr klinik ibu tido la sbb blk krj mlm mmg mngantuk gila babas
ayah pulak lps ambik ibu dr klinik trus g krj msk separuh hari

dlm jam 4.30 ptg ibu tjaga dr tido rasa mcm ada keluar air,bila ibu bangun bjln lg byk air yg keluar,sah ibu mmg nak bsalin, trus call ayah n tunggu anak2 suma blk dr sek dlm kul 5.30 kami btolak ke hospital sg. buluh sbb ibu x boking mana2 hospital sbb takut bsalin d kg

jarak biasa dlm 15mnt jer dr rmh d sbb kn jem kul 7 baru smp,yg sedihnya ibu puasa ari tu sempat minum air  segelas jer sblm g hospital,dlm kekalutan tu sempat ibu suruh ayah blk dulu urus anak2 yg lapar
dlm kul 9mlm baru bukak 4sm
ibu cuma menahan sakit duduk d kerusi jer maklum la hospital kerajaan org mmg ramai beratur nak besalin
bilik bsalin pun penuh dlm kul 12mlm ayah dtg semula ke hospital
jam 1pg 16 ogos ibu baru dmasukkn ke bilik bsalin setelah dah bukak 8sm
alhamdulillah tepat jam 1.15pg ibu selamat melahirkn anak k4 dgn senangnya mungkin berkat mak d kg mebacakn yasin tuk ibu..n tiada luka n tiada jahitan pun
so esknya dlm kul 2ptg ibu ibu dah keluar wad n anak n ibu sihat smp skrg
17 ogos kami btolak blk ke kg dlm kul 6ptg smp kg kul 1pg
pada ibu pengalaman bsalinkn anak lelaki kembar darah, anak perempuan kembar air
kembar darah sakit sgt, kembar air kurang n lambat sakitnya...xtahu la pengalaman org lain....




hari ptama


hari k4 1syawal



hari k10,pusat pun dah tanggal



hari k11, cuba pam susu n aina mula minum dr botol dgn jayanya,setakat ni aina BF sepenuhnya
n kuatkn semangat nak BF sepenunya smp 2bln..bila dah mula krj campur2 la dgn susu fomular sbb ibu krj 12jam kn semoga dpermudahkn segala urusan...



hari k12,aina yg suka tido n matanya xtutup rapat.

Selasa, 28 Ogos 2012

~~SeLaMAt uLaNg tAhUn pEKaHWiNaN Yg k13~~

salam aidilfitri k10 n salam selasa yg mulia.....ogos tahun ini amat bmakna buat ibu n ayah
bln ogos bln ramadhan ,bln syawal, bln menyambut  kelahiran baby k4 n bln menyambut ulangtahun pekahwinan ibu dgn ayah yg ke13tahun

 28 ogos 1999 hingga 28 ogos 2012
genab 13tahun usia pekahwinan dinorfamily
lbh bermakna dan meriah dgn hadiah yg xternilai dr ilahi
dgn lahirnya anak kami yg ke4

semoga ikatan  ini akan kekal hingga ke syurga 
dgn penuh kasih sayang dan dilimpahkn rezki 
amin





SELAMAT ULANGTAHUN PEKAHWINAN KE13 DINOR FAMILY





SYUKUR KPDMU ILAHI DGN HADIAH DRMU YG XTERNILAI ANAK KE4 PENYERI HIDUP KAMI DINORFAMILY

MENGIMBAU KENANGAN LALU SEJAK KAWIN TAHUN 1999
ANAK PTAMA 7 NOVEMBER 2000 MOHD AMIRUL HAKIMI
ANAK KE2 30 APRIL 2004 AIN ARDINI HAIFA
ANAK KE3 20 MARCH 2008 MOHD AMZAR HUMAIDI
ANAK KE4 16 OGOS 2012 AINA AMANI HANANIA

jarak antara anak2 suma 4tahun family planing kn...rasanya dah cukup kota kot ,2pasang dah ade
tp klu rezeki dr ilahi masih ada kami terima dgn hati yg terbuka..

Isnin, 27 Ogos 2012

~~BeRaKhIrNyA SebUaH PeNaNtIaN~~

selamat hari raya,raya 2012 dr kami dinorfamily,lebih meriah dgn kehadiran baby k4 ibu, baby girl
NAMA: AINA AMANI HANANIA
HARI: KHAMIS
TARIHK:16 OGOS 2012
MASA: 1.15PAGI
BERAT: 2.93KG
TEMPAT: HOSPITAL SG.BULUH





Beberapa jam slps kelahiran....

Followers