Isnin, 13 Februari 2012

~~MaKaN BuAh KeLuBi mUDa>>>AdA bRaNi>>>?~~

salam isnin yg mulia...dah seminggu ibu xupdate blog ...
semangat dah kurang la...xtau kenapa...
dah malas nak klik2 pic kenangan...

tp ada juga saki baki pic d hari thaipusam lps
SIL ngan BIL ada blk kg kedah cuti2 ari tu..so ibu yg mengidam buah kelubi muda ada kirim kat depa
mmg ibu bnasib baik mmg ada depa belikn

blk jer trus makan walaupun time tu dah kul 10.30 mlm
layan makan bsama anak2 ibu yg sememangnya pun gemar asam tp hanya ibu yg berani makan buah ni
rasanya mmg masam tp aromanya tu yg buat ibu teidam2 dah dpt makan puas rasanya
byk lg barang2 yg depa bg tp ibu dah xde mood nak klik2 bagai...ini pun guna fon jer
tima kasih byk2 pada SIL n BIL yg besusah payah cari n beli bg kat org...btuah ibu dpt suadara yg susah senang besama ni.....

keadaan ibu skrg kurang sihat la..asyik drama jer....jiwang gitu..sensitif...cepat marah....cepat terasa....
sabar je la harap ini xlama...hari ni pun lps sarapan pagi perut rsa sakit cerry berry...siap muntah habis sarapan yg pagi td....makan tengah hari harap xle muntah lg.....ibu dah mula krj mlm ni...

ibu perlu rehat dr bbloging tuk sementara.....







buah kelubi muda..ada yg berani makan ker....?

Jumaat, 3 Februari 2012

~~DuLu KiNi DaN SeLaMaNyA~~








salam jumaat yg mulia,lambat lg bsiaran 
happy weekend suka2 mlm ni last krj ,cuti ahad,isnin n selasa nak kemana cuti lama2 ni...emmmm?
layan pic yg hado....dulu kini dan selamanya......


umur ibu lingkungan 17thn....



23thn d mlm lps akad nikah...28.8.1999

                                                 

simple jer xde sanding2 cuma bgambar tuk kngn d tahun 1999


sweet memory....


time ni d rmh FIL....ibu yg xpandai nak senyum time tu,,mcm kawin paksa lak gayanya....tp idak le kawin 
cinta habis ni..bkawan dr tngktn 3...selama 5thn btunang setahun bkahwin smp skrg dah 13 thn lbh...kami sebaya.....


d kala usia 24thn branak satu....slim lg time ni berat 48kg....


time ni umur 28thn berat dah 52kg...


time ni beraknak 3 d usia 32thn berat 56kg.....


pic terbaru raya tahun pls d usia 34thn berat dah naik 58kg
skrg jangan tnya la mmg mnhbah jer la....taget nak turun kn berat badan lps bsalin nnt nak dptkn berat 50kg.....berat btambah bila anak pun btambah ngee......ngeri lak rasanya.....

happy weekend.....






Khamis, 2 Februari 2012

~~LaSt MiNiT TeRjAh RmH MeMbEr KaWiN~~

salam khamis yg mulia....ha..lmbt bsiaran ,mlm td mlm ptama krj
so blk jer trus layan mata smp kul 10.30 pg
lps anta ijat rmh umi,ibu bereskn krj rmh suma bru la ngadap blog ni 
hu....ni seje nak abadikn cerciter member kawin ahad lps

ibu kn krj pagi so walaupun xdpt nak trjah time dia sanding kul 2ptg tu
kami ramai2dr tmpt krj terjah time blk krj kul 6ptg tu
nasib baik lauk pauk ada lg...mmg dah set time ngan pengantin pun he...

dua2 kwn sama tmpt krj ,yg lelaki tech kat line ibu...yg pompuan lak operator sama dptment ngan ibu
yg uniknya depa sanding 3bradik skali
jom layan pic ehsan dr fb pengantin.....




selamat pengantin baru buat hizat ngan aini yg tgh tu kwn ibu....


sesi mkn bradap bsama ibu nya dtg jauh dr sarawak....lupa nak ckp...member ibu ni mualaf agama lama
kristian dr sarawak.....


ni hasil pic dr fon ibu...pengantin dah tukar baju..tuk kami bgambar ptg dia kenakn baju hijau i like.....


sebagai bukti...ibu bgambar lps makan ni bsama member dr indon...pic kurang jelas maklum la klik guna fon jer..lgpun dah nak maqrib time ni....
ada gak bgambar ramai2 tp pic masih blm d publish pengantin kn sibuk bulan madu.....

Rabu, 1 Februari 2012

~~KaRi AyAm CaMpUr uBi KeMiLi~~

salam rabu,emm hari ni dah nak mula krj mlm,weekend lps ibu krj pagi,so xde sesi jln2
tuk update gak blog ibu kongsi2 masakkn ibu bila cuti dok d rmh  jer masak2 mkn2 je la..

sebenarnya ibu pertama kali masak kari ayam campur ubi kemili ni
dah lama xmkn n tgk ubi ni,ini pun FIL dr kg ada tanam n kirim kn tuk kami yg dok d kl ni

dah lama benar xmkn ni,susah sebenarnya nak jumpa ubi kemili ni
ada yg xpenah mkn ke? d sebelah utara terutama d kg ibu ada dpt jumpa ubi ni
itu pun klu ada yg rajin menanamnya,boleh d mkn mcm tu jer cuma rebus dulu...

layan hasil masak2 bila cuti tperap je kat rmh
suka2 weekend ni ibu cuti ahad isnin n selasa sama ngan ayah,leh ler g jenjalan.....




ubi kemili rasa mcm ubi kentang tp lain sikit la....


kopek kulit dulu sebelum masak...


siap kari ayam campur ubi kemili


petola masak tumis air suka sgt....


lg satu resepi kegemaran ibu....ikan kembong sumbat bakar dgn daun kunyit
baunya wangi jer....bakar atas kuali jer la klu dok rmh tinggi2 ni he.....

Followers