Rabu, 27 Februari 2013

~~WoLdLes WeDnEsDaY:Yeaaa...DaPaT....~~

assalam, benda pertama yg dcapai bila duduk je dlm wooker.....
lps ni kena bwk masuk stor je la...



 seday smlm ibu hilang h.fon nokia C5 kat toilet tmpt krj...tunggu cuti le rembat yg baru...dlm 2,3 hari no fon ibu masih d bloc...tunngu cuti hari minggu nak g maxis center....2009 -2013 lama kn...sayang byk pic dlm tu..

Selasa, 26 Februari 2013

~~LaGi2 DaPaT oLe2~~

assalam,klu ada sedara atau kwn2 pergi bcuti2 mst ada habuan tuk ibukn
layan ole2 dr adik ibu aka mamalieyna tu....




comel suka sgt dr kuala kangsa

 dr bukit merah pulau orang utan


nak selit skali dr bukit merah juga time ni abg mirul yg beli bwk blk tuk ibu
ini dr adik mamaliena juga tahun lps g jln2 ke PD....

Isnin, 25 Februari 2013

~~LaSak LpS bAiK DeMAm~~

assalam,harini ibu cuti,ada apmnt g klinik aina 6bln kn
minggu lps aina demam 4hari bturut2
bila g klinik duc. bg tempoh lg 3hari klu tak sembuh juga kena refer spital la pulak
hari jumaat g klinik ,esknya sabtu pg2 lg ibu dah perasan ada bintik2 merah mcm ruam gitu
bila tpon tanya mak ckp demam campak (sekam) campak halus2 tu....
sejak ahad demam dah baik,cuma batuk n selsema masih ada sikit lg
tp mcm xpasti plak campak ke apa..hari ni ada chekup leh tnya duc. bg pastikn..
layan sikit pic budak yg makin lasak skrg ni...



belum pandai merangkak tp begolek smp masuk bwh meja abag ijat ni....




ada merah kat badan jer....

Jumaat, 22 Februari 2013

~~BaLiK RMh RaWaNg Lg~~


assalam mlm ni dah last krj mlm,cuti sabtu ahad n isnin aina ada checkup 6bln
pd selasa lps abg mirul pun dah nak blk asrama,kami cuma hantar abg kat pickup point bas ke asrama je...ibu klik pic dr dlm keta jer..lps hantar abg mirul kami trus blk rmh k2 d rawang nun dlm 45mnt smp ler...rmh yg d sewakn kpd BIL aka adik lelaki ayah...dlm sebln sekali kami pergi sana
xde apa2 yg menarik cuma dpt le kakak n abg ijat main kat luar rmh n bekelah makan2 kat luar
mlmnya sblm blk singgah bandar rawang mkn sate kajang d rawang..boleh jer kn...


ada 4 buah bas sumanya nak blk asrama

 bekelah konon2 bila nak mnegecat pagar ni...dah naik rimas tgk xbcat...hu....
 nak klik2 pic dlm kedai malu orng ramai,klik dr luar pun jd lah....hu...

Khamis, 21 Februari 2013

~~JaLaN2 CaRi MaKaN~~

as salam,kisah hari k2 CNY,ibu krj pd CNY lps tp hari k2 dah mula cuti so mlmnya bawak abg mirul yg blk bcuti dr asrama mkn2 sea food d mana lg klu bukan d muara ikan bakar pelabuhan klang kn
yg xbestnya org ramai dah xbyk pilihan ikan
so menu kami hari tu udang n sotong goreng tepung,ikan masak masam manis tomyam n sayur cansel sbb lambat sgt..xde pic mknn sbb lauknya dtg satu per satu n anak2 dah lapor smp jer satu terus makan  hu...lain kali pergi time hari biasa baru puas hati kn....layan pic yg hanya klik2 guna fon jer....jd la nak buat kenangan kn..



 smp dlm kul 8mlm air pasang time ni...

 baru smp


 aina dah mengamuk nak nenen...dah pakai baju hadiah dr lyafrina tu..muat jer...


 org ramai layan botoi jer la..

 pose sikit2 sementara nak tunggu lauk...meja kami xde bubung n tepi laut he...
 aina yg suka gomoi dgn ayah...kami berempat serba biru kakak n abg jer lain2 warna...


nnt bwk kami lg ye ayah..blk dah lebih kul 10mlm....

Selasa, 19 Februari 2013

~~BuBuR PeRtAmA AiNa di uSiA 6bLn~~

salam selasa,hampir seminggu xbsiaran maklum la sibuk dgn krj n anak2
apa2 pun ibu nak juga abadikn detik2 indah membesarkn anak2 ibu ni
kali ni tentang makanan pertama aina dusia 6bln
bubur nasi blander,selain tu ibu belum bagi apa2 lg
cuma minggu lps ibu krj pg ayah jaga aina d rmh sbb umi blk kg smggu sempena CNY kn
ayah ada bg makan betik layan pic yg ado...

 lembek sgt aina mcm kurang gemar,lain kali blen kejap je la...



ibu beli periuk baru sbb periuk yg ada suma besar2,jenama biasa jer janji masakkn...

 ibu letak ayam,daging,ikan bilis,kerot n kentang sayur hijau xde plak time nak masak ni..

 
 bangun jer tido trus suap,xbebaju so cekci la.....

Jumaat, 8 Februari 2013

~~oLe2 DaRi InDiA~~


salam jumaat, ptg ni abg mirul blk dr asrama
tp ibu krj lg dua mlm,cuti2 baru leh bwk jln2,bukan senang nak cuti serentak dgn ayah n abg ni...
layan sikit ole2 dr india masa lps depavali thn lps
ibu ramai kwn xkira kaum n agama
kwn ibu yg india ni nak blk india so ibu kirim dia beli selendang kat sana
barang murah2 kat sana..






 ibu kirim selendang jer...

ini dia ole2 dr india siap ukir lg ..tq shanti...bff ibu d tmpt krj

Khamis, 7 Februari 2013

~~DaPaT HaDiAh Dr BloGgEr Lyafrina~~


salam khamis yg mulia
hari ni dah khamis,esk abg mirul blk dr asrama, minggu raya cina lama sikit dpt dok rmh
tp ibu krj mlm ni,cuti raya cina pun krj 
ibu cuti 11,12 n 13/2 kira ckup la nak luangkan masa bsama family kn
smlm teruja bila terima poslaju
btambah gembira lg dpt hadiah dr blogger lyafrina rupanya
TERIMA KASIH kerana sudi juga bg hadiah atas contes teka duit raya asya 2012 dulu
suka sgt .....




cuak juga nak bg alamat rmh sbb rmh flat jer takut xsmp plak,tp dah rezeki smp jugak...

 lya bg dua hadiah pulak tu..baju tuk aina n tudung untuk ibu...cantik baju ni 
belum cuba lg...muat ja ni...
 tudung pink tuk ibu...dah lama xpakai tudung 4segi ni....mlm ni boleh pakai bawa g krj...
tq lg sekali,dua2 imah suka...

Rabu, 6 Februari 2013

~~WoLdLeS WeDnAsDaY:mAiN Ke mAkaN mAiNan~~

woldles bila tiap kali bg mainan kat aina mst dia masuk kemulut


 main sambil asah gigi ke tu...





mam mam mam....

Selasa, 5 Februari 2013

~~In PiNK~~

salam selasa,suka2 sbb hari ni last krj pg
suka juga sbb aina dah baik dr demam n khamis lps baru dpt pergi klinik ambik suntikn 5bln
kali ni bawak abg ijat teman ibu boleh jadi tukang ambik pic he....




pic by phone jer,,kami in pink gitu..

Isnin, 4 Februari 2013

~~DuA MiNggu SeKaLi Blk Rmh~~

salam isnin,rindu pulak bila tgk pic ni
2 minggu sekali abg mirul akan blk bcuti dr asrama
dua minggu lps abg mirul balik n sempat ibu ambik pic kenangan abg mirul bbaju asrama



dah ready nak blk asrama,cuti raya cina blk lg

Jumaat, 1 Februari 2013

~~BaHaNg TaHuN BaRu CiNa~~

salam jumaat yg mulia,hampir sminggu blog ibu sunyi 
sibuk dgn anak2 n krj 
cuaca yg tidak menentu membuatkn tekak ibu sakit suara pun hilang
apa tidaknya..ayah blk krj bawak blk hamper dr kwn2 yg nak menyambut tahun baru cina xlama lg 
alkisahnya ibu mmg suka minum air laici
baru nak baik batuk minum je air laici dr hamper tu trus hilang suara
apa2 pun mmg suka dpt hamper kn
buah limau pun asyik dpt free jer..he....
ini la keunikkn tahun baru cina..semua dpt merasaknnya...




 sempat posing dgn hamper sblm g sek jumaat lps

bagus mkn limau byk vitamin C

Followers