Jumaat, 29 Mac 2013

~~DaH BePaRuT~~

 assalam,,,kisahnya bila ibu krj d hari minggu tugas jaga anak bebalik pd ayah
bila si ayah ke dapur membiarkn aina bemain dgn kakak n abg ijat
alih2 dengar tangisan kuat si aina
abg n kakak suma dah larikn diri takut d salahkn
jadinya tak tahu mcm mana boleh luka sebegini ,mungkin terantuk pada bucu dinding
hai la aina kecik2 lg dah bparut...bukan itu saja sejak dah boleh merangkak ni asyik jatuh katil ja hu...



 habuan budak lasak



 luka tak dalam sgt tp smp sekarang masih beparut...cuma sapu minyak gamat ja...

Khamis, 28 Mac 2013

~~LaGi2 HaDiAh TuK AbG iJaT~~

assalam. mcm girl2 plak ijat dpt hadiah dr kwn ibu patung arnab ni
tp dia suka sbb aina ada mini mouse dia dpt rabbit ok latu buat teman tido mlm2
tq shanti sbb ingat jugak b,day ijat pd 20 march ari tu....


mulanya ijat mcm xsuka sbb blum bukak dia kata hadiah aina ni..sbb warna pun merah...tp bila bukak si arnab last2 suka jugak...rezeki anak2 di mana saja...

Rabu, 27 Mac 2013

~~WoLdLeS WeDnEsDaY: MiLiK SiapAkAh RaNtAi KaKi ini?~~

assalam...bila dpt baby girl gini la si ibu sentiasa berangan2 nak sediakn eksesori lengkap buat simanja...








ini la si pemilik rantai kaki yg comel tu..aina amani hanania
meleleh air liur lg ngee..

Jumaat, 22 Mac 2013

~~TeRuJa DpT HaDiAh Dr m,NdAk AkA MaMaLiEyNa~~

assalam,harus lah ibu nak abadikn hadiah dr adik ibu kpd anak k3 ibu si abg ijat
sempena b,day dia pd 20mac13 yg k5 kn
tq mamalieyna ijat teruja sgt trus bukak n mewarna smp mulut xdiam ckp yg dia suka sgt...habis suma kwn2 dia tunjuk
ijat,ijat suka betul dia dpt buku n alat2 tulis tuh...sejak bsek ni rajin mewarna sgt....











Khamis, 21 Mac 2013

~~MaNgKuK TinGkAt~~

assalam, comelkn mangkuk tingkat ni
teringin nak beli satu,alkisahnya kwn ibu shanti bangsa india nak cuba 
resipi kuah rojak. bila dah buat dia bg ibu rasa dgn letak dlm mangkuk tinggkat yg kecil comel ni...





 comel sgt

seronok dpt kongsi2 resipi dgn kwn2 n dapat gak merasa hasinya tq shanti...

Rabu, 20 Mac 2013

~~WoLdLeSs WeDnEsDaY:HaPpY b,DaY AbG AmZaR~~

assalam, hari ni ww 20/3/2013 genab usia abg amzar 5tahun
ibu doakn semoga anak ibu menjadi anak yg soleh berjaya di dunia dan akhirat.......





tgh layan makanan kegemaran pulut kuning cicah rendang daging


 masak2 masa 2minggu lps

Jumaat, 8 Mac 2013

~~BeRuBaT Kg~~

assalam, salam jumaat yg mulia ibu nak abadikn d sini cara berubat kg kat aina yg demam hampir sbln d bln feb tempoh hari
dah beberapa klinik dah mkn ubat tp masih on off demam aina
tp masuk minggu k3 rupa2nya aina demam campak, so call mak kat kg buat berubat secara kg
bahan2nya air penawar n bedak sejuk yg dah d jampi oleh ustaz d kg
air penawar buar campuran air mandi aina n bedak sejuk di pakai d muka n seluruh badan bg sejuk satu badan,alhamdulillah dgn izinnya aina dah kembali ceria
layan sikit model bedak sejuk ni....



bedak sejuk kiriman mak dr kg


 mulanya aina rasa pelik knp ibu pakaikn bedak yg berair ni


bila d agah2 baru senyum...ibu senang hati bila tgk anak2 ibu semua sihat.


Khamis, 7 Mac 2013

~~AiNa Yg sPoTiNg~~

assalam, aina mmg spoting masa g soping brg dapur kat tesco shah alam sabtu lps
agaknya dia selesa dok dlm tmpt baby dlm troli tu....
smp jer trus mkm kfc dulu
layan budak yg dah makin besar n makin lasak ni....






Rabu, 6 Mac 2013

Selasa, 5 Mac 2013

~~PrOSeS CoLeGeN RuMpAi LaUt~~

assalam. baru nak cuba2 je...harap2 tekak ni boleh terima n mkn smp habis
beli kat member dr sabah 100g rm20
bila dah rendam n rebus dah jd byk 

mula2 basuh sampai lembut n rendam smlmman
(air rendaman boleh buat rendam kaki yg bmasalah)
esknya rebus n simpan dlm peti utk d minum n d buat masker
ibu mmg suka mencuba benda2 baru ni. yg xbestnya bila ckp ngan cik somi dia kata dia xlalu nak mkn hu...ada bau sikit la..masa rebus mmg kena letak daun pandan tp time nak rebus daun pandan xbeli plak hu...layan jer...ADA BRANI......






petama kali tgk rumpai laut...cantik n unik...

Isnin, 4 Mac 2013

~~HoMe WoRk~~

assalam. majalah ptama yg abg ijat beli d tadika
layan abg ijat dgn home worknya...




Jumaat, 1 Mac 2013

~~AiNa DaH bToCaNg~~

assalam minggu ni  asyik cerciter pasal aina jer kn
maklum la dia yg ada kat rmh je,yg lain suma g school kn
blk dr rmh umi smlm umi ckp rambut dah boleh ikat tocang ...layan...








suma nak masuk mulut hu..

Followers