Isnin, 30 April 2012

~~HaPpY b'DaY kAkA AiN Yg Ke 8~~

salam isnin yg mulia...mst ramai kwn2 yg bsmbng cutikn...
sebagai mengabadikn bday anak dara ibu yg sorang ni.kakak 
"AIN ARDINI HAIFA"yg ke8
happy bday semoga kakak membesar jd anak yg lbh cerdih ,rajin belajar n jd anak yg solehah ye...
muahhhh...sayang kakak sokmo....




Khamis, 26 April 2012

~~uNiFoRm BaRu KaKaK Ain~~

salam khamis yg mulia.....mlm td baru mula krj mlm..
kisah si kakak yg kenit ni,dah lama sepatutnya beli uniform ni
tp xde saiz tuk kakak yg kenit ni..ini pun saiz yg paling kecik

xpe la janji kakak ada gak uniform ni
setelah di campur tolak,jahit sana jahit sini ni la hasilnya......seday krj mlm xpat nak tgk cerita 
"cinta buat elmida"hu......






Jumaat, 20 April 2012

~~aMzAr dAn BeLoN aNgRy BiRd~~

salam jumaat yg mulia...hari ni dah msk krj pagi..
kisah si hero nan sorang ni..masa g tgk tentera bkawat kat PD tu
amzar bukan main mngamuk nakkn belon 
bukan ibu xmo bei tp yg menjual bukan main jauh dr tmpt yg kami lepak...dserang sinun nu....

nasib baik blk 2,3 ari lps tu g pasar mlm dpt gak ibu belikn tuk amzar...layan belon angry bird amzar.....
happy weekend suma..tp ibu krj pagi la pulak....




xdpt beli dpt klik jpic pun jadi la..jauh dsinun nu.....




Khamis, 19 April 2012

~~JoM K TeLuK kEmANg pD~~

salam khamis yg mulia...kemarin dah selesai g chekup preggy 20 week..
suma ok..HB 12.1,berat dr 58.1kg naik 59.2kg...
minum air gula sgt2 meloyakn.....result nya blum dpt,sama dg result tyroid pun blum dpt
sgt2 menguji kesabaran...org terlalu ramai..bayangkn smp dr kul 8pg kul 12thr baru siap suma....ibu dah le puasa, kebulur jugak la....lps ambk darah kul 10 tu...mmg dah boleh mkn ..tp org ramai segan nak makan plak...tunggu je la suma selesai baru blk makan...

hu...smbg cerciter d PD tempoh hari
lps jumpa anak buah yg tammat latihan tu dlm kul 11lbh kami terus g pantai teluk kemang layan anak2 nak mandi,anak2 xmandi yg mandi bapak si arif yg beria2 mandi dgn kakak ain

baru ja mandi dlm 2jam hujan turun la pulak ...so trus blk singgah rumah adik si abg ipar bapanya si anak yg tammat latihan tentera tu...d bandar seremban...
lepak sana dlm kul 5 baru btolak blk kl....
layan pic....








hero2 ni mmg suka main pasir..tp nak mandi penakut air laut...


layan jer...


kesian paksu..kepenatan ..ye la drive sensorang....

mmg best g teluk kemang ..ada sedia pondok sewa rm25 smp blk..rasa rugi plak ..kami baru duduk 2jam dah tpaksa blk sbb hujan lebat hu...lain kali kena pergi lg ni....

Rabu, 18 April 2012

~~JaTuH D SaAt PrEgGy 4BuLaN~~

salam rabu...hari ni awal2 pg ibu ada chekup preggy 
mlm td puasa dr kul 10pm smp kul 10am nak minum air gula tuk chekup kencing manis
harap2 result ok suma

baru hari i ibu bsedia nak cerciter n nak badikn kisah ngeri ibu bila jatuh d saat preggy 4bln
bila hadiri sesi tamat latihan tentera anak buah d PD tempoh hari
ibu pun xtahu mcm mana ibu boleh xperasan langsung ada longkang sdlm 1meter kat dpn ibu
yg ibu tahu dsaat tu ibu nak angkat amzat naik atas koridor sblh tangga 
xsemena2 ibu terjatuh bsama amzar kdlm longkang tu,yg perasan ibu jatuh mak ngan kakak ibu jer...diarang yg angkat ibu naik....

bdebar jatung ibu bila memikirkn keaadan amzar n baby dlm perut ibu
nasib baik amzat luka d siku sikit jer..n baby dlm perut pun bgerak2 mcm biasa..lg pun mmg xde hentakkan kat perut....ibu la kira luka teruk kat kaki n lutut...ada tinggal parut kekal jugak la
lain2 tempat ...lebam teruk d lengan dah 4,5 hari masih terasa sakitnya..ibu mc jugak ler 2 ari..
tp ibu amat2 bsyukur sbb ibu teselamat dr bahaya yg lbh teruk...layan pic kenangan ngeri ibu ni...



ni la longkang tmpt ibu jatuh tu..sdlm 1meter...ibu jatuh n tesangkut kaki n jatuh paras pinggang jer,,


merasa la ibu naik ambulan ni tuk mdptkn rawatan..dia cuma cuci luka jer...blk esknya baru ibu g ambk mc n ubat d klinik....



nampak luka sikit jer kn ..tp sakitnya hanya tuhan yg tahu...esknya 3hari bengkak teruk...


 dah tinggalkn parut kekal..mcm mana nak hilangkn parut ni...



nasib baik hero ibu luka sikit jer....lain kali ibu kena lbh bhati2...

Isnin, 16 April 2012

~~AbG MiRuL DaN kAkAk AiN D MaJLiS PeSaRaAn GuRu bEsAr~~


salam isnin yg mulia...selamat kembali bkrj...tp ibu happy sbb mlm ni last krj
so cuti selasa ,rabu n khamis...jumaat msk krj pg
hu..nak smbg cerciter xciden d PD blm bsedia lg nak ingatkn tragedi ngeri tu
so layan dlu cerciter ceria2 oleh abg mirul ngan kakak ain ni

jumaat 13 apr 2012, abg ngan kakak ada msk pesembahan tuk majlis pesaran n pepisahan guru besar d sek.keb. taman dato'harun 1..
layan pic jer....

 senyum sokmo abg mirul ni....pic ehsan dr FB cikgu abg mirul.....tq share...walaupun ibu xhadiri tp dpt gek 
tgk pic anak2 d FB...




teaning ye..nnt paksu kawin abg pegang lg bunga mangga mcm ni.....

kemana dah hilang jamboi merah kat kepala abg tu...ngee....

kakak ain dah le kenit..duduk barisan belakang xnmpak ler..xpa janji nmpak gak kepala tu...
esk ler ibu smbg cerciter xciden kat PD tempoh hari...selamat bkrj suma...

Jumaat, 13 April 2012

~~PeTaMa KaLi TgK TeNtErA TaMaT LaTiHaN~~

salam jumaat yg mulia....hari ni ibu baru nak mula msk krj mlm
kisahnya tuk d abadikn d blog ibu yg dah lama mnyepi ni

harap mula dr hari ni ibu akan terus ada semangat tuk update blog ni
pd 7 april 2012 kami sekuaga ada misi

bmula dr seawal 3.30 pg bangun masak2 tuk hadiri sesi tamat latihan tentera anak suadara ibu
anak sulung dr kakak no2..mohd firdaus d PD negeri 9...

btolak lbh kurang kul 5pagi..ye la ramai nak tunngu suma dok  ready sbb suma tido d rmh mamalieyna
kami pergi dgn 2 buah keta...keta adik bongsu ibu dgn dua anak ibu.mak n adik 
lg sebuah keta adik ibu aka mamalieyna dgn familynya ..yg ikut sama kakak ibu n suaminya dan 2org anaknya
cik somi xikut sbb nak anta ambk tusyen UPSR si abg mirul 

kami tiba kul 7pg lps sarapan terus je terjah pentas dgn semangatnya nak tgk barisan seramai lbh 2000 org nak buat kawat

awal2 lg ibu dah xciden jatuh nnt cerciternya ye..trus xde mood nak bgambar bagai
so layan gambar yg hado jer......








ni la satu2nya hiro malaya kami.dlm family kami dia org ptama bjaya tamat latihan tentera

 dulunya putih orgnya ..skrg dah gelap sudah
 setia menanti...suma xready...hu..


rajin paksu melayan anak buah...si hakeem good boy ari tu....


d lain hari ibu cerciter sedih ibu jatuh smp mc 2ari n parutnya masih belum pulih lg ni.hu.....ngeri nak d ingat semula.....tragedi d PD......

Selasa, 10 April 2012

~~SeLaMat HaRi LaHiR AbAnG SaYaNG~~

salam selasa yg mulia.....buat sekian lamanya ibu xupdate blog ibu
mood mmg kelaut skrg ni...fb pun jarang2 bukak

tuk kenangan ibu nak abadikn bday cik somi yg sorang ni kat blog kesayangn ibu
SELAMAT HARIJADI SAYANG
 kami,amirul,ain.amzar n isterimu sentiasa mendoakn yg terbaik buat kita suma....amin...






Followers