Rabu, 18 April 2012

~~JaTuH D SaAt PrEgGy 4BuLaN~~

salam rabu...hari ni awal2 pg ibu ada chekup preggy 
mlm td puasa dr kul 10pm smp kul 10am nak minum air gula tuk chekup kencing manis
harap2 result ok suma

baru hari i ibu bsedia nak cerciter n nak badikn kisah ngeri ibu bila jatuh d saat preggy 4bln
bila hadiri sesi tamat latihan tentera anak buah d PD tempoh hari
ibu pun xtahu mcm mana ibu boleh xperasan langsung ada longkang sdlm 1meter kat dpn ibu
yg ibu tahu dsaat tu ibu nak angkat amzat naik atas koridor sblh tangga 
xsemena2 ibu terjatuh bsama amzar kdlm longkang tu,yg perasan ibu jatuh mak ngan kakak ibu jer...diarang yg angkat ibu naik....

bdebar jatung ibu bila memikirkn keaadan amzar n baby dlm perut ibu
nasib baik amzat luka d siku sikit jer..n baby dlm perut pun bgerak2 mcm biasa..lg pun mmg xde hentakkan kat perut....ibu la kira luka teruk kat kaki n lutut...ada tinggal parut kekal jugak la
lain2 tempat ...lebam teruk d lengan dah 4,5 hari masih terasa sakitnya..ibu mc jugak ler 2 ari..
tp ibu amat2 bsyukur sbb ibu teselamat dr bahaya yg lbh teruk...layan pic kenangan ngeri ibu ni...



ni la longkang tmpt ibu jatuh tu..sdlm 1meter...ibu jatuh n tesangkut kaki n jatuh paras pinggang jer,,


merasa la ibu naik ambulan ni tuk mdptkn rawatan..dia cuma cuci luka jer...blk esknya baru ibu g ambk mc n ubat d klinik....



nampak luka sikit jer kn ..tp sakitnya hanya tuhan yg tahu...esknya 3hari bengkak teruk...


 dah tinggalkn parut kekal..mcm mana nak hilangkn parut ni...



nasib baik hero ibu luka sikit jer....lain kali ibu kena lbh bhati2...

5 ulasan:

LYAfrina berkata...

aduh..mujurlah xde berlaku apa2 y serius kan..apa2 pon take care yer

mamalieyna berkata...

sram jatuh2 time peknen ni..seb baik takde effect ke baby..hu~

next time,apa2pun kena beringat...sakit tu..... huu~

Anje a.k.a Mama_Balqis berkata...

Ya Allah bahanya, sib baik tak jadi ape2, kita pun pernha jatuh gak time preggy 7 bulan camtu, jatuh tangga, tapi sib baik tak jatuh sampai bawah...

~Siti Hajar~ berkata...

Ngerinyer dengar, k.imah jatuh saat preggy dah tu dgn Ijat lagi, nsb baik xde pape kan, Alhamdullilah Allah lindungi semuanya...

Petua nk hilangkan parut tu k.aimah try sapu kulit pisang, rajin2 sapu InsyaAllah hilang, buat skrg lg bgs sbb parut muda lg tu..

eT berkata...

uisshh...jaga diri yer sis...nasib luka sikit jek...

Followers