Jumaat, 13 April 2012

~~PeTaMa KaLi TgK TeNtErA TaMaT LaTiHaN~~

salam jumaat yg mulia....hari ni ibu baru nak mula msk krj mlm
kisahnya tuk d abadikn d blog ibu yg dah lama mnyepi ni

harap mula dr hari ni ibu akan terus ada semangat tuk update blog ni
pd 7 april 2012 kami sekuaga ada misi

bmula dr seawal 3.30 pg bangun masak2 tuk hadiri sesi tamat latihan tentera anak suadara ibu
anak sulung dr kakak no2..mohd firdaus d PD negeri 9...

btolak lbh kurang kul 5pagi..ye la ramai nak tunngu suma dok  ready sbb suma tido d rmh mamalieyna
kami pergi dgn 2 buah keta...keta adik bongsu ibu dgn dua anak ibu.mak n adik 
lg sebuah keta adik ibu aka mamalieyna dgn familynya ..yg ikut sama kakak ibu n suaminya dan 2org anaknya
cik somi xikut sbb nak anta ambk tusyen UPSR si abg mirul 

kami tiba kul 7pg lps sarapan terus je terjah pentas dgn semangatnya nak tgk barisan seramai lbh 2000 org nak buat kawat

awal2 lg ibu dah xciden jatuh nnt cerciternya ye..trus xde mood nak bgambar bagai
so layan gambar yg hado jer......








ni la satu2nya hiro malaya kami.dlm family kami dia org ptama bjaya tamat latihan tentera

 dulunya putih orgnya ..skrg dah gelap sudah
 setia menanti...suma xready...hu..


rajin paksu melayan anak buah...si hakeem good boy ari tu....


d lain hari ibu cerciter sedih ibu jatuh smp mc 2ari n parutnya masih belum pulih lg ni.hu.....ngeri nak d ingat semula.....tragedi d PD......

7 ulasan:

lienda berkata...

salam,tingat masa saya kecik abah saya keje askar,nielah tempat abah saya bekerja kem Sirusa,dan kami tinggal kat kem batu 5,berpindah Teluk Kemang....kenangan di sini terpahat dalam lubuk hati saya hingga sekarang !memories di sini tak dapat saya lupakan,dan tiap kalai saya ke Pd saya akan citer pada anak anak tempat saya di besarkan.....

Fieza79 berkata...

tahniah bt anak saudara imah tu...
seronok nya beramai2 1 fmly..

Irfa berkata...

saya penah ke sini 3 tahun lepas.sepupu yg tamat latihan..saje temankan makcik dan pakcik dr kampung nak tgk anak dia tamat latihan.ramai sungguh org merata ceruk dtg..dgn susah nak parking..menapak pulak tu.
sagt panas tapi pengalaman yg sukar di lupa ;)

sy dr blog lienda

eB ezrin berkata...

ooo g2 yer? kami pn x pernah tgk :)

~Siti Hajar~ berkata...

Sy first time tgk tamat latihan tentera ni masa my hubby la, my hubby anggota PSSTLDM tamat kat Pengkalan TLDM Lumut, seawal pg km dah btolak, gayanya cam k.imah la sbb hubby org pertama dlm kuarga km yg tamat tentera...hehe

mamalieyna berkata...

yeaaa dh keluar n3 nya..nak tunggu n3 Na lmbt lagi loor..berbaris n3 dok dlm draft.. nak email gambar pun tak sempat, lgpun saiz besar la..

nasib la ada sorang anak buah masuk askar kan, merasa jgk tengok askar berkawat..ramai giler plak tu..best~

tak bestnye hang tu...huu~ sian betul..takut nak kenang balik mcamana boleh terxcident tu kan..huu~

Anje a.k.a Mama_Balqis berkata...

wah bestnya pi beramai2..dengan kak ina sekali ek..

Followers