Jumaat, 30 Disember 2011

~~DeC 2011..LaGi2 BeRiTa gEmBiRa..iBu PrEgNaN bAbY Ke4~~


salam jumaat yg mulia, penghulu segala hari

seperti tajuk adik ibu mamalieyna baru dapat baby 28 dec 2011,ibu pulak baru ja buat pregnan test
29 dec 2011 ibu positive pregnan 5minggu
penutup tahun 2011 dgn berita2 gembira,

alhamdulillah doa ibu selama ni di makbulkan tuhan, di beri peluang pregnan lg untuk anak yg ke 4,jangka bsalin awal sep 2012 
semoga dpermudahkn segalanya..

happy weekend semua....semoga baby mamalieyna dah boleh blk rmh ari ni,kami suma dah xsabar nak cium2 pipi tembam tu....selamat tahun baru...kemana nak sambut mlm tahun baru ni? apa azam tahun baru?dah capai ke azam 2011?

SELAMT TINGGAL 2011
SELAMAT DATANG 2012






Khamis, 29 Disember 2011

~~BaBy TuA, CoMEi TaK?

salam khamis yg mulia, baby ina belum dpt blk rmh lg,ibu pulak sibuk uruskn hal sek. anak2 ibu
semalam dah bereskn yuran n beli buku sek. agama,hari ni nak pergi sek. keb.pulak

smp baby baru pun blm jumpa lg,harap2 harini dapat la baby ina blk rmh, tak puas la tgk pic jer
so layan dulu pic baby tua ni bsama drypers yg comie n ibu suka sgt .....





abang ijt pakai ni time tido siang n mlm jer.....




saya sayang ibu






saya sayang ayah 
FOREVER N EVER.......


Rabu, 28 Disember 2011

~~aDiK aKu AkA MaMaLiEyNa DaH SeLaMaT BsALiN~~

salam rabu yg mulia, bsiaran langsung dr rmh adik aka mamalieyna,alhamdulillah
seperti tajuk n jangka bersalin 28 dec 2011 adik ibu aka mamalieyna dah selamat bsalin baby boy d hospital serdang around 1 am td seberat 3.1kg secara normal buat ptama kalinya.....

TAHNIAH BUAT KELUARGA MAMALIEYNA

tunggu cerciter penuh dr dia ek........semoga cepat dpt balik rumah....abang  long tak sabar nak jumpa ni....

Jumaat, 23 Disember 2011

~~SiNgGaH2 SeBeLuM BaLiK kL~~


salam jumaat yg mulia ,penghulu segala hari, suka2 ari ni last krj
saja apply cuti nak bsama mak dr kg ....
so layan sikit lg cerciter dlm pejanan blk dr ipoh, ibu mmg mengantuk gila sbb blk krj mlm trus terjah taman tema tu, so ibu tido2 ayam jer risau sbb ayah pun penat drive 3jam lbh gak dah tu kami blk dlm 6.30 ptg smp rawang kul 9mlm, sempat singgah makan n beli buah durian 20 biji, saja blk ikut jalan biasa nak beli buah2 kn...so layan nnnnnnn




first time tengok n makan roti tisu besar gila smp kena letak 2 pinggan nak lapik hu......tp sedap rangup jer
yg order bapanya si sofia,ibu rasa jer.....



ibu klik dr blkg keta jer ,ayah tengah pilih buah durian n rambutan....

kakak bsama rambutan gadingnya......happy weekend.....hu lps ni kena fikir beli buku sek anak2 pulak...

Khamis, 22 Disember 2011

~~LaGi2 tEmPaT MeNaRiK d LoSt WoLd Of TaMbUn~~

salam khamis yg ceria,ha ibu dah kembali bkrj pagi ari ni so autopublish la
hari ni last cerciter d ipoh so layan jer....





byk deko2 menarik d luar ni....

naik ketapi ni bleh terjah zoo...tp ibu xsmpt naik pun pic2 d zoo ehsan dr anak buah.....yg bwk ijat round2





ni la kakak seri sarina baru abis spm yg slalu layan ijat...



naik kuda pulak


ibu klik pic sendiri dr cermin jer...
  
perasan x dr awal smp habis ni jer pic abg sbb dia ikut sepupunya kesana sini.....suma mainan dicubanya...


dah tukar token first time nak main ni...1 token rm2



kakak cuba xdapat ibu cuba ploak dpt tp 0 markahnya...mainan ni guna 2 token...



giliran ayah pulak nak lps gian main tembak2 botal guna 3 token ada 4 peluru 2 jer kena tp xjatuh so no markah ye......



ready nak balik sudah...kami xbooking mana2 hotel so balik 2 buah keta SIL jer booking hotel lg satu mlm,kami blk singgah tido d rmh rawang so bcuti2 dsana plak, ahad mlm baru blk pj....
dlm pejalanan balik dr tambun sempat singgah kedai mamak makan roti tisu yg panjang xhingat esk n3nya .......ye..... 

Rabu, 21 Disember 2011

~~mAnDi MaNDa SaMpAi LeBaM D LoSt WoLd Of TaMbUn~~

salam rabu yg mulia...ibu masih bcuti ari last,esh dah nak mula krj balik setelah bcuti selama 5ari
tp krj 2ari jer cuti lg weekend ni sbb mak dr kg dtg saja abiskn cuti tahunan
 sambung cerciter d tambun lg

mmg byk tempat nak mandi,ada kolam tuk kanak2 jer,ada kolam yg dalam ,yg best ada kolam air panas ikut suhu ,ibu suka yg suhu 37c tu...40c pun ada tp boleh btahan dlm 5minit jer panas seh...

tp pic xbyk lps klik2 jer trus simpan cam. trus mandi2 kesana sini...naik pelampung yg besar tu tp ada khidmat juru foto dmana2 dia klik pic kita n pakaikn tag,bila nak balik bleh klim kat counter
ibu ada ambik tp bila tgk regenya rm25 ibu cencel jer mahal sgt....

so layan pic yg hado..janji ada gak kengan kn......





sofia ngan ijat belajar berenang......sofia ni nampak ganas tp takut air...


dr kiri ijat,ibu,ain, mama rawang n kakak wawa....happy habis kami time tu...


ibu ada anak kecik so....mandi pun d kolam kanak2 jer....SIL n anak2 dia siap naik gelongsur yg pusing2 tu...


mmg tunggu jer time air tu nak tumpah kami belari tadah kepala so happy...


kurang selesa sbb telalu ramai org sbb ada 4 buah bas dtg buat familyday d situ..dlm 3 gruap gitu....



ijat sempat pose atas kura2 besar ...esk n3 layan fun fair plak ye n pic ijat dgn binatang dlm zoo d sana...memang berbaloi......

Selasa, 20 Disember 2011

~~SeHaRi D LoSt WoLd Of TaMbUn IpOh PeRaK~~

salam selasa yg indah,seperti tajuk n planing ibu weekend lps
pada sabtu lps ibu bsama SIL dr rawang dlm 3 buah keta terjah taman tema d ipoh perak
dimana lg klu tidak di LOST WOLD OF TAMBUN IPOH
mmg heppening n syok habis,dr kul 11pg smp le ke 5.30 ptg baru kuar

balik jer dr krj mlm sabtu dlm kul 7.30pg btolak dr pj, kul 10.30 smp sana
dlm kul 11 lbh beli tiket, dewasa rm45(ibu ngan ayah rm90)kanak2 rm38(kakak n abang rm76) total rm166 mahalkn tp berbaloi sbb mcm2 ada

selain dr tempat mandi, ada zoo,kemudahan makanan ada d jual,ada kolam air panas,ada ketapi untuk pusing2 sekitar taman tema,ada fun fair ,ada buaian yg laju2 tu,ada sampan yg pusing 180darjah tu n byk lagi lah

layan dulu pic2 intro n sblm mandi zasssssssssssss.......




byk pemandangan menarik d luar ni...


dr depan







muka org baru blk krj mlm..... tp layan jer....


bsama SIL ibunya si sofia


dua org yg gilakan baju angry birds...sofia n ijat



xbeli...posing pun jadilah..mahal2 fm kat sana...rembat dua jer satu tuk ibu ...satu tuk adik ibu mamalieyna hu...


sementara nak tunggu ayah beli tiket layan budak2 ni dok mcolorkn gambar angry birds lg....

mahal tp berbaloi harga tiket termasuk suma mainan dlm tu...


dapat sudah tiket n gelang ni...blk kalau pulangkn dapat blk rm10..kami 4org dpt blk rm40....ok la tu...

next n3 esk cerciter mandi manda pulak.....selamat bkerja...

Jumaat, 16 Disember 2011

~~MuHaRaM ....BuBuR AsUrA TiMe~~


salam jumaat y mulia, penghulu segala hari
ibu krj mlm so.....auto publish la...eB...imah xpandai la nak masuk komen kat n3 eB...emmmm....
tp imah selalu jegok suma n3 eB tau
.........................................................................

alkisahnya....sejak dtg merantau ke kl ni rasanya belum penah merasa mkn bubur asura hasil air tangan org tua, so ayah ari2 plan nak buat bsama kakak nya d rawang tp masing2 sibuk dgn aktiviti harian
weekend lps dpt gak ibu ,ayah makan bubur asura hasil kerjasama ayah n SIL d rawang
ibu krj pagi so tolong makan jer

maaf xsmpt nak pos ke mamalieyna....xpe nnt mak dtg kl kita tolong mak buat sama2 k...
layan pic jer jangan maraaaa......

beg dah ready dlm keta nak g holiday...... :) happy weekend...





yg beserabut tu daun pandan...



memang sedap tp klu org2 tua buat lg sedap n warna lebih gelap sbb kat kg kacau dlm kawah besar
kat kl lain kn cair gitu..ni kedah mari

Khamis, 15 Disember 2011

~~GuLa-GuLa DaRi SeBeRaNg~~

salam khamis yg mulia,ptg ni ibu dah nak masuk krj mlm
kat tmpt krj ibu ramai kwn2 dr seberang so dapat le merasa makan GULA-GULA  DR SEBERANG..
sape penah makan ni...layan sikit pic ni.....









satu kelainan dgn gula-gula ni...setiap biji balutannya ada kata madah pujangga gitu
paling best kata2 GITU AJA REPOT.....

Bila lak nak merasa p beli d sana sendiri hu...selamat bkrj....

Followers