Sabtu, 30 April 2011

**SeLaMaT HaRi JaDi KaKaK AiN yG Ke7**

salam ceria semua, cepatnya masa blalu,anak dara ibu yg sorang ni dah pun genab 7tahun pada






30 april 2011 ni, rasa baru lg kakak ibu lahir kn k dunia dgn azabnya hanya tuhan yg tahu,3org






anak ibu,kakak ain yg paling lama n susah nak mlahirkn,mgkn jarak antara abang tlalu






lama,4thn gitu,tp apa2 pun stiap anak lain pngalaman mlahirknnya,setiap sakit tuhan akan






mhapuskn dosa kita. bila kakak dah besar ni ibu sgt bangga kerana mnjadi anak yg solehah dan






cerdik,pandai jaga adik n berdikari orgnya, sempena hari jadi kakak ni nnt






kita raikn bsama2 ayah, sbb ayah pun hari jadi






pada 10 april lps.... selamat hari jadi kakak AIN ARDINI HAIFA BINTI SAHABUDIN yg k7 ..










































Jumaat, 29 April 2011

$$HaDiAh TuK hArIjAdI kAkAk Yg Ke7$$



salam weekend suma

ibu pun dah last krj ari ni

esk hari jadi kakak ain yg k7


tp hadiahnya ibu dah bg awal2 ,pensel box n color

apa xnya asyik mintak je blikn pensel color baru

baru bln lps ayah dah beli

tp xpe la kakak rajin mwarna


so ibu ckp klu ibu bli ini kira hadiah hari jadi kakak la

dia pun ngangguk je tp ibu dah faham sgt perangai anak ibu



suma mintak2 hadiah pada harijadi masing2

minta kat ayah pulak esk ye


rasanya ayah cm ada planing baik punya tu tuggu je la kakak


selamat bcuti, semoga ceria sokmo




kakak yg manja dgn ayah

dengan ibu pun manja juga...





Khamis, 28 April 2011

~~ImAgInAsI KaNak2~~




ibu masih bkrj shif pagi lg

tp esk dah last bestnya ibu msh bcuti sama ngan ayah


ni kisah anak2 ibu yg byk2 tmpt d pusat sains negara

tmpt imaginasi kanak2 la yg paling diaorang suka apa xnya

layan pic2nya....
gambar atas anak2 kakak ipar, awani n aiman..


kakak ain n ijat comel je...



dpt gak abg brangan jd angkasawan juga robot....


gambar ni binatang tgh buat pesembahan siap menari2 lg


puas juga anak2 ibu minggu lps bjalan2 sambil menambah ilmu...






































Rabu, 27 April 2011

%%CaNgGiHnYa SaInS n TeKnOlOgI%%

salam ceria suma,n3 ibu masih bkisar ruang2 d pusat sains negara lg yg byk ruangan cermin antaranya.....




byknya muka ibu...




kakak sesat,xla ni bilik cermin keliru, bilik stu ja cuma cermin ja byk...




kakak ain mncuba basikal ni bila kayuh rangka yg dlm kaca tu pun ikut sama kayuh.....




abg mirul pun nak cuba ni...




dinding ni bila kita sentuh akan keluar corak bunga2, ibu sentuh je bla nak klik gambar ijat pulak xready...



basikal ni bila kayuh menghasilkn tenaga n keta mainn dlm balang kaca akan bgerak2....



ni lantai piano,bila pijak dia akan bbunyi...




ayah pun leka mencuba pelbagai alatan sains yg unik.....

kakak n ibu xlps peluang nak bgambar kat ruangan ni
byk lg tmpt2 menarik ada ruangan ni tp ni je smpt ibu klik2 tuk kenangan d blog ibu....














Selasa, 26 April 2011

**KiTaRaN hIdUp DiNaSour D bUkiT kIaRa!!!...**



















hai suma,hari ni ibu dah pun mula shif pagi


so xdpt la ibu nak jengok2 n3 kwn2


xpe blk mlm ni bleh la ibu on9 jap,n3 ibu pun schedule tuk 5hari n auto publish


hari ni bkisar aktiviti d pusat sains negara lg




kisahnya ijat yg ganaz ni pun takut ngan dinasour


apa xnya,dah le besar ya amat,siap gerak2 lg




ada satu ruang tu siap gerak n ada bunyi2 lg


jgn kata anak2 takut


ibu pun seram cm real je



so lyn kitaran hidup dinasour smp la ke rangka n tulang2nya...layan....
ni kat luar replika yg xleh gerak2, tu yg tumbuh2 rumput tu....




ni pun replika yg bleh gerak2 n siap bukak2 mulut luas2 lg,cmna budak2 xtakut....

abang mirul ngan sepupunya aiman siap pesan ngan ibu,bila dia bukak mulut bru ibu klik tau....

ijat takut siap peluk ibu kuat2 tp mata tu xlps nak pandang je dinasour tu...





tgk la telur dia je pun dah sama besar ngan kepala manusia.....







rangka dinasour

tammat sudah ni skrg tinggal tulang je...klu ada lg spesis ni mau dia mkn kita mentah2 .......
ada lg smbgn mengenai kecanggihan sains lak.....












































































































Isnin, 25 April 2011

~~LaWaTaN sAmBiL bElAjAr~~







salam ceria pada hari ptama krj ni tuk kwn2 yg bkrj

tp ibu cuti smlm n hari ni

bila ibu dpt bcuti sama ngan ayah bleh la kami skuaga keluar jln2

kemana lagi klu ke lawatan sambil blajar

ke PUSAT SAINS NEGARA la d area bukit kiara nun

seronok anak2 ibu sbb byk tmpt n benda2 menarik d sana

banyak pic ibu klik2 tuk d abadikn d blog ibu ni

minggu ni ibu krj pagi, so ibu akan buat auto publish ja

so minggu ni ibu akan story mengenai aktiviti d PSN ja la

harap kwn2 xbosan .....

tuk pmulaan kita story mgenai ikan n akorium gegasi n ikan pun gegasi la.....

lokasinya jauh kena bjln lbh kurang 1km dr park keta tau.....


ayah yg pakai baju hijau n kakak ayah pun ikut tau yg baju merah bsama 3org anaknya...
bru masuk dah leka ijat memandang ikan yg bleh d sentuh tu...

ni la ikan gergasi dlm akorium gergasi tp xtau apa kenamanya ikan ni.....

see... dlm akorium ni pun ada penyelam gak...
ijat mmg suka tgk byk ikan ....



ibu bsama ayah yg xsuka bgambar mungkin dah nampak tembam dr ibu kot sapa nampak lg tua sbb ibu n ayah sebaya tau, bcinta sejak dr bangku sek. dr tgktn 3 smp la dah 12thn kawin...hehe...perasan muda la ni hee...hee...



dah habis story pasal ikan, esk n3 danasour lak, ijat yg ganaz ni takut x ngan danasour ni.....

slamat bkrj suma......


























































































































































Jumaat, 22 April 2011

%%PaNtAnG nAmPaK tUdUnG fEsYeN BaRu%%



salam jumaat n salam weekend suma

sukanya ibu mlm ni dah last krj

esk cuti dah planning2 nak kuar jenjalan

n3 ibu hari ni mngenai hobi ibu yg suka bshoping ni

walaupun ibu krj operator je tp penampilan mst sentiasa up to date tau

lgpun g krj pakai pakaian biasa

so, ibu pantang ada koleksi tudung tbaru mst beli

pakai atau x itu soal k2

ibu suka fesyen tudung skrg ni,senang pakai murah n cantik senang nak dpt lak tu

ni ibu ada klik2 pic sbahagian dr koleksi tudung tbaru ibunya tuk kegunaan harian.....selamat bcuti n happy2 selalu


yg tbaru ibu bli bru 2kali pakai...



sebahagiannya je bleh gantung yg lain lipat je..


sbhgian tudung ibu pakai yg ada ibu klik2 picnya....

Khamis, 21 April 2011

##BeTuKaR KePaDa SaFi RaNiA##


salam happy...

n3 ni wujud bila ibu baru betukar safi baldis kpd safi rania

maklum la umur dah 30an ni mcm2 cela timbul kat muka ni

bila tgk iklan kat tv tpengaruh lak rasanya

ibu baru 2bln mencubanya

ada gak perubahan

cam sblm ni muka ibu bminyak, skrg cm kurang sikit dah

tp risau gak bila tgk jeragat dah timbul kat muka ni

harap2 bila lama2 gunakn safi rania ni

kulit muka lebih cerah n muda sok mo...ngee...

tgk la prubahannya....

sebelum guna, gambar bwh ni time hari raya thn 2010




selepas guna, gambar bln 3/2011 bru ni bila g rmh mamalieyna,topi pinjam yg cik somi mamalieyna punya...

Rabu, 20 April 2011

%%MuArA iKaN bAkAr TaNjUnG hArApAn PiLiHaN uTaMa%%







salam happy sok mo


ibu ni suka mkn,klu mkn kat luar lg le suka

tambah2 lg ada yg blaja



ayah slalu gak bwk kami skuaga ke muara ikan bakar d plbhn klang tu

mcm open table tuk smbut hari jadi ke apa sambutan ke slalu jd pilihan utama

slain tu bagan lalang pun ada jd pilihan gak



last ayah blanja mkn bsama2 kakak ipar dtg dr kedah slps blk dr kemaman

slps raya cina bru ni

tp nak g tmpt mcm ni mst org2 yg kuat mkn bru best



sbb menu2nya yg pst trangkat

tp time g bagan lalang xde lak ibu klik2 picnya

mgkn dah hilang mood



sbb kuar rmh kul 9mlm dpt mkn kul12mlm

ada salah sorang keta adik ayah tayar bocor

pastu sgala set spana xtau ltk kat na so apa lg anta workshop lu le



tp ibu ada pic kenangan time g mkn kat klang pada last year 2010 mlm nya trus

smbut tahun baru kat i-cty .....layan....







dr kul 6ptg smp mlm bru gerak blk ke i-cty tgk bunga api lak...













Followers