Selasa, 19 April 2011

""FaMiLy pLaNiNg""

salam ceria....


lain macam je kn tajuk n3 ibu kali ni


saje nak kongsi2 pngetahuan n pgalaman


sbagai isteri n ibu yg bkrj ni, family planing amat penting


ini suma untk mndapat kehidupan harian yg tratur n selesa


ibu xnak la bebel panjang2,lg pun ibu xsuka mnaip ni


bg ibu yg dah mmpunyai 3 org anak ni,ibu mggunakan kaedah pil untuk


mnjarakkn kandungan


anak2 ibu sumanya jarak lbh kurang 4thn


abg amirul skrg dah 11thn,kakak ain 7thn n baby besar amzar tu 3thn


ini bmakna tahun depan adalah paling sesuai tuk ibu planing tambah baby lg


tp kita hanya mrancang hanya tuhan yg bkuasa mnentukannya


kebiasaan ibu akan bhenti mgambil pil bila ingin mngandung


biasanya dlm 2,3 bln slps bhenti ubat alhamdulillah ada rezkiya


tp sejak 2,3bln ni ibu baru berubah pil kpd ma'jun pulak


ma'jun anggun bestari namanya


ibu beli dr ume rmh pngasuh anak2 ibu ni


byk khasiatnya bkn saja family planing, tp tuk cantik luar n dalam tau


yg best tu dpt kuruskn badan jugak


slama 2bln ibu amalkn ni,dah nmpak prubahannya,


prubahan ptama,mknn cepat hadam n period akan keluar pada tempoh yg lama


8 hingga 10 hari, ini mngikut pd kesersian badan masing2


bila dah serasi baru rutin period tratur, yg teraturnya ada 21 biji,stiap hari 1


biji,bila ubat habis rehat 7hari smbg mkn lek pd hari klapan,tp bila habis je ubat


period akan kuar...


untuk maklumat lebih tepat sila layari blog ni http://mymajun2u.blogspot.com/


selamat mencuba, ada brani........................?





dulu ambil pil perancang ibu mkn bsama dgn ma'jun kacip fatimah ini tuk tambah tenaga,maklum la krj shif 12jam....

sekarang ibu dah mkn abis 2botol,bru nak msk botol k3,maknanya dah 2bln ibu amal ni rasa btenaga n ceria ja...

5 ulasan:

alimaz kembara terasing berkata...

hmm bagus jugak tu....

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

if kwen muda, leh la jarak2 anak kak..cam sy ni ha..dah tua..kene cepat2 dpt anak lagi..wekekke...

makjun if tak bf anak mmg leh amalkan..tapi kalu nyusukan anak..baik elakkan..nnti anak yg cam terkena bahananya..

ramai gak suggest makjun ni..tapi sy tak berani nak amek sbb fully bf rafiq..hanya noriday je yg selamat if guna pil..

zaidah berkata...

zai gunakan noriday sama macam rose...sebab bf kan adam...nanti klu dah cukup 2 tahun n tak bf adam nak trylah gak....hehehe

Izan Ishak berkata...

izan tak pernah try maajun kak. lagi pun mmg dah lama tak ambil pil perancang ni. sdn bhd saje~

mamalieyna berkata...

bagus kan..kwn na ada bgtau gk..tp tak kena la plak..sbb kita ni nak baby cepat2..dh tua..hu~ =P

Followers