Khamis, 27 Januari 2011

***HoBi AnAk2 IbU BBeZa2***

Bila dah ada anak 2,3 org ni...
bru dpt rasa pbezaan antara mereka...

si abang yg pndiam n kuat mrajuk jg cepat kua air mata...
ni ikut prangai ibu yg cpt sensitif.....

hobinya bmain bola, kumpul bola n nnton game bola...
tp dah boleh harap jaga adik2 ...
bla ibu g krj mlm.....
abg akan jmput adik d rmh umi...smentara tggu ayah blk krj....

 si kakak petah bcakap mcm mak enonxtau ikut sapa...ayah n ibu pndiam...ada ja topik nak d ckpnya..tabah .pandai jaga diri.
n padai juga jaga adik...suka mmbaca n suka kumpul buku cerita...n kumpul mainn yg kena mgena ngan blajar....
hobinya mlapor kisah harian kat ibu la  xleh simpan rahsia ni....rapat ngan ijat...

 
 si adik manja...suka bmain ...kumpul keta mainn mmg hobi dia la....dr skecik2 smp lasbesar2 mainn keta dia kumpul....apa xnya dr kecik ayah dah ajar drive keta....nnton pun katon yg ada kena mgena ngan keta....
palig suka lumba keta la....tp dah nak 3 thn ckp pelat lg..



 ijat paling rapat ngan ain....ain g sek ja xhabis2 tnya" ain ane..? ain ane...?.


ni la 3 org anak ibu yg lasak2 sumanya.....penat ibu mgemas skjap ja dah sepah lek....tp xpe sume pandai bdikari..dr kecik ibu dah tggl bla krj mlm tdo ngan ayah ja...... ayah pun byk tolong ibu mnjaga anak2 yg mcm2 peal..ni....klu xmana boleh ibu bkrj dah hmpir 11thn 12jam 2 shift ni.....

2 ulasan:

Fieza79 berkata...

lain anak lain peel dan ragam nya..apa2 pun sgt terhibur dgn keletah anak2 ni walaupun kdg2 tu bikin geram..hehe

mamalieyna berkata...

hehe..anak2 menakan mak ndak ni baguih semua, pandai berdikari..! herm...teringin tul nak kembangkan family cam ni..meriah rumah..hehe..bila la rezki tu nak mai ..huhu..sabar menanti..^_^

Followers