Jumaat, 13 Julai 2012

~~kAmI xCiDeN~~


salam jumaat yg mulia..d hari yg mulia ni ibu dah pun mula msk krj pagi..
so mlm2 nnt baru ibu dpt jengok2 rmh kwn2..

saja na abadikn sekian kalinya kami xciden..nama pun xciden so perkara yg xdjangka akan berlaku 
bagi ibu ni kali ptama ibu xciden dlm keta bsama2 dgn keluarga n SIL  dr kota damansara yg sama tumpang balik dr rawang ke rmhnya ...

kejadian pd ahad mlm 1 julai tempoh hari...blk ja dr majlis cukur jambul dr rmh SIL d rawang
jam 8 lbh gitu kami d kejutkn dgn hentaman kuat dr bonet belakang oleh kereta jenis KIA
kami pulak sekadar keta buatan malaysia sapa lg kuatkn...keta ayah pecah lampu n bamper pun pecah

yg pasti keta yg dpandu laju oleh sorang wanita bkrj d hospital sg. buluh seorang jururawat yg mengejar masa akan masuk krj mlm jam 9...xmengalami apa2 kerosakkn pun...

kejadian d tol bukit beruntung lorong toch n go...apa2 pun suma dpt selesai tanpa sesi report mereport pun sekadar selesai secara mudah n yg pasti dia bayar suma kerugian yg dalami keta ayah pd mlm tu jugak...dlm 4rat gitu...tp bila ayah hantar repair kosnya bganda maklum la keta dah tua..mcm2 pulak penyakit lain yg nak d rawat xpe la janji kami suma selamat n xapa2 tp tetap rasa ngeri sbb tetiba jer ada keta langgar dr 
belakangkn.....happy weekend suma...ahad masih krj pagi tp apply coti tuk g soping2 barang baby pureen ada sale kn....jom soping he... 




pic selepas kejadian n sebelum repair...keta masih kat work shop..nnt ibu update pic selepas repair lak....

HATI2 D JALAN RAYA, PANDU CERMAT JANGAN MENYUSAHKN DIRI SENDIRI N ORANG LAIN...

8 ulasan:

::NureeN:: berkata...

seb baik semua ok, keta jer yg terok cikit.. k.imah tue kena jaga bb dlm pewrot 2 jgn terkejut tau..

Nadiah Sidek berkata...

alhamdulillah tak ada apa-apa kecederaan

~Siti Hajar~ berkata...

Alhamdullilah K.imah sekuarga xde pape, keta rosak xpe blh baiki, klu org.??? nauzubillah...

Bestnyer nk g shpg, shpg jgn x shpg...hehe

Izan Ishak berkata...

alhamdulillah.. akak semua selamat. malang tak berbau kan. izan pun kalau jumpa eksiden kat mana2 mmg seriau jadinya...

eB berkata...

aduh, braper la plk kena charge tuh. hu3

LoVeNLiFe berkata...

Alhamdullilah akak n family tak aper2 ye...

cik Jue Aka Ibu Farisyah berkata...

nasib baik akak sekeluarga tak de apa2...
dah berhati2 pun kena langgar gak...

mamalieyna berkata...

SERAM BAB2 KENA LANGGAR NI, MINTAK SIMPANG..SEB BAIK TAKDAK KEMALANGAN JIWA KAN..KITA HATI2 ORANG PULAK LANGGAR..HUU~

ALHAMDULILLAH TAKDAK YG SERIUS~

Followers