Isnin, 22 Ogos 2011

~~mAiN BuNgA aPi MmG WaJiB~~

salam ramadhan yg mulia
salam bsiaran langsung
dah lbh smggu xupdate blog ibu,sibuk ngan krj
so byk aktiviti hari ni penuh dgn pesiapan raya
ari ni ngan esk cuti abis krj mlm..

pagi2 lg lps subuh ibu dah cuci langsir lama,sarung sopa n baju2 smlm punya
dlm kul 10 nnt nak kuar g bank tukar duit raya plak
blknya nak pasang langsir baru

ptg biasa la masak2 tuk bbuka
so pesiapan raya dah beres
mlm bleh le packing bag tuk blk kg pulak

anak2 ibu ni mst nak jugak beli bunga api kira list trakhir la buat budak2 ni
bila dah beli xmyepat2 lum raya dah main sempat gak ibu klik2 picnya...
adik2 main abg tukang pantau je...nak main malu la dah besar ...apa barang main bunga api kn...kurang2 mercun tp ibu mmg larang abg main mercun bahaya.....layanzzzz pic kanak2 riang ni......

sebagai langkah keselamatan ibu letak lilin dlm periuk takut jatuh plak kang....guna periuk yg dah tamat tempuh gitu......



abg tlong nyalakan......





kakak yg bria2 nak main tu...












riang ria d bln posa...siap nyanyi2 lagu raya lg tu....



wah....ijat dah brani main sendiri......



6 ulasan:

alimaz kembara terasing berkata...

jangan terbakaq tangan tu udah lew... hati2 yer...

mamalieyna berkata...

waa besh2x..arif takde kawan nak main..huu~

hrp2 sempat la balik johor hari raya pertama tu..takla tensen dok KL ja di hari raya pertama ..hu~

bestnya nak raya kt kedah, jeles weeeh..hu~ langsir kt kampung dh siap pasang, sarung sofa dh siap bukak, mak nak basuh ja, nnti tinggal psg ja..syoknye raya..hu~

~Siti Hajar~ berkata...

waaa weee...bestnyer main bunga api, terasa bahang nk raya dah gitu...hehe...

anak2 sy pun main dah bunga api tp si Danies takut bunga api, dia tengok je..rugi rugi...hehe

Wah! mamalieyna tinggal amanat di atas tu, bestnyer blk kg, raya nti k.imah dtg la braya di Kulim, dkt je ha dr Sik...hehe

Fieza79 berkata...

malam2 lps berbuka kena la melayan anak2 main bunga api..

balik sik ke tak...boleh arr dtg beraya kulim dgn eina hehee...

::NureeN:: berkata...

hati2 tau.. ellesya x pernah main bunga api, beli pop kat dia pon dia takut nak main

mintak email alamat & no phone kat nureen, nk bagi hadiah :)

kat nureen _345@yahoo.com ;)

eB ezrin berkata...

kami pn nk men tapi shah x free lg. hu3

Followers