Khamis, 16 Jun 2011

~~DeSTiNaSi TrAkHiR nAiK BoT kELiLiNg Sg. MeLaKa~~


Sukanya hati ibu hari ni dah last krj pagi

auto publich je 3,4 ari ni

esk cuti ada misi kuar ngan member lg


abg, kakak g sek. ibu ijat n kwn ibu, jannah, nak kuar jln2 cari bahan

hari ni nak abadikn tmpt yg trakhir ibu g melawat melaka sabtu lps


dah lama xnaik moto bot,last naik time g tanjung dawai kat kedah masa muda2 lu

mula2 jejak kaki dlm bot tu rasa gayat gak tp bla dah gerak k ja..


naik ni pun kena byr rm10 dewasa,rm5 kanak2

so layan pic d sekitar sg melaka yg byk tinggalan sejarah ni...













posing lg





dan lg happy je anak2 ibu dpt kuar jln2




ijat ngan k.jannah plak...





abg n kakak duduk ngan kwn ibu k.liza a.ka leader tmpt krj....




macho konon2 abg tu ye.....



byk tul jambatan kat sg melaka ni,salah satunya jambatan hang tuah kelainannya ada lambang keris





rmh satu malaysia pun ada...





hasil lukisan tangan pelajar2 UITM...














replika kincir angin pun ada ..




ni pokok melaka, buahnya boleh d mkn ,biasanya dbuat jeruk...ibu dpt tahu dr pemandu pelancong yg terangkn..


ok dah jam 6 lbh kami btolak blk ke pj, singgah hentian minum2 dlm kul 9 mlm dah smp rmh, ijat trus ceciter kat ayah mana2 tmpt yg dia pegi ....


























3 ulasan:

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ berkata...

wah bestnya kak, kita dah lama tak sampai ke melaka tu teringin nak naik beca

~Siti Hajar~ berkata...

lamanyer kami xp melaka, last dl masa anak srg, skrg dah anak 3..huhu...bila la nk p melaka plk ni, nmpk cam best aje...

Fieza79 berkata...

best nya jalan2 melaka..dh lama kami tak pi...last pi tahun 2007 rombongan opis...

Followers