Selasa, 31 Januari 2012

~~AyAh mEnGiDaM BuAh BeRaNgAn!!!~~

salam selasa yg suram,sbb pagi ni hujan lebat d pj ni...ayah g krj pun lambat sikit
bsiaran langsung sbb ari ni ibu cuti abis krj pagi kn
esk dah nak krj mlm plak....hu...

alkisahnya,sejak ibu yg pregnan ni ayah asyik sebut2 nak makan buah berangan ...hai mengidam ke?
bila tanya ayah mngidam ke? selamber je jawab ..mana ada saja teringin dah lama xmkn
 1 januari ari tu turun dr cable car kat genting ari tu ada beli buah berangan yg dah siap goreng
xpuas makan katanya...ye la sikit jr dah rm15 ....

jln2 nak cari buah kiwi ibu trnampak lak ada buah berangan so beli jr tuk lps kn hajat si ayah hu  anak2 yg teruja nak makan ...see...gelagat anak2 ibu yg buat skian kali nya makan buah berangan...




sekarung i rm4 berbaloikn...


goreng separuh tuk anak2 lu

 ni yg best ni sesi mgetuk pada hal bukan tebal sgt pun kulitnya....


sedap isinya mmg lemak manis



mmg abg mirul gemar

kakak pun suka


abg ijat pun sgt2 teruja.....

kawan2 suka xbuah ni...?

6 ulasan:

Izan Ishak berkata...

izan selalu nmpak org jual tepi jalan. wangi je baunya. tapi sampai ke hari ni tak pernah cuba makan lagi kak...

::NureeN:: berkata...

mak yg mengandung bapak yg mengidam yerr... :)
suka jgk mkn klau ada tp x la lajak sgt :P

eB ezrin berkata...

btl la imah. musti en hubby mengidam sbb kami dolo musti shah yg mengidam. ahaks

mamalieyna berkata...

lama tak makan...teringat dok kutip buah ni kt jelutung dulu...skrg ada tak lagi pokok ni kt kebun kan..hu~

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ berkata...

kak..goreng camtu je leh masak ye? tak penah cube goreng sendiri biasa beli dah siap masak kat genting sempah tu hehehe

~Siti Hajar~ berkata...

Buah berangan sy xpnh beli yg belum masak, sllu beli yg dah goreng tepi jalan je, wangi dorg goreng dgn kopi, sedap!

Followers