Khamis, 6 Oktober 2011

~~AdA bRaNi...!!!!~~

salam khamis yg mulia...ibu masih bkrj mlm
seperti tajuk d atas....brani tu mmg ada tp keizinan n keta xde...keta cik somi ade le...

dah lbh 5thn ibu ambil lesen keta moto ...tp ayah xizikn ibu drive kemana2 pun
katanya bahaya la...susah la klu jd exciden, org rosak ,keta pun rosak..
sbb rmh ibu betul2 dpn h.way NPE kat jln klang lama ni...mmg sesak gila ari2...

tp keinginan n keberanian mmg ada
ibu bpeluang drive keta bla blk rmh rawang je itu pun bla dah d kwsn perumahan
so agak2 klu ada keta sndr bru bleh drive kot....?

sayang isteri ke sayang keta sebenarnya ni...? hu.....
tp moto dia kasi rempit lak ....moto mmg sesui d tmpt ibu yg jln serba jem ni.....
sabar...sabar...suatu hari nak gak bdikari kemana leh drive sendiri....amin....




selalu gak drive time nak kuar kmana2 ibu akan panaskn enjen lu n drive dr tmpt park smp le dpn pintu kuar je....jd lah janji leh lps gian gak..kesian sungguh....grrrr.....

5 ulasan:

mamalieyna berkata...

dah pindah rawang nnti mesti diizinkan ..tmbh2 part hantar n ambik anak balik sekolah..waa best2x.. ^_^..

LYAfrina berkata...

huhu..samala dgn lya..sjk sakit..dh hmpir 5 thn x drive... msa thn 2009 ada try drive blik.. tp dh tketar-ketar kaki..sbb lme sgt x drive... tpinsyallah..start 2013..nk kna drive blik..sbb time tu mybe jmbatan y sedang d bina tu dh siap n jln x jem lg.

dan spnjang 5 thn ni, husband lya la y jd pmandu thormat... htr kemana-mana nkpergi..tmsuk pergi/blik kerja

eB ezrin berkata...

hubby syg imah tuh... risau... aklo shah... ms eB preggy jerk x leh drive... dh bersalin... dlm pntg pn eB drive sendiri ;p

::NureeN:: berkata...

kena coba2 gak k.imah.. klau slalu bwk kejap2 pon jd la lama2 ok ;)

~Siti Hajar~ berkata...

hsbn xbg drive lg best, k.imah dok tepi je biar 'driver' bawakan...hehe

Followers