Khamis, 24 November 2011

~~WAnG EhSaN RM100 UnTuk AbAnG MiRuL~~

salam khamis yg mulia, mlm ni ibu last krj mlm
hari ni ume mintak cuti blk kg pahang
so ibu jaga sendiri anak2 ibu, hu tido yg mana mampu je la

hari ni cerciter siri misi ibu g sek abg mirul ambil wAng ehsan rm100 tu
ibu pergi tepat kul 12....bsama tu cikgu bg senarai bayaran tambahan tuk anak lelaki rm78, anak pompuan rm81.., ada lg bayaran tuk buku tulis n yuran PIBG
anggaran ibu minima bajet untuk 2anak dlm rm1000. termasuk baju n brg2 lain

biasanya lebih,itu baru 2 anak yg bsek keb....bagaimana org yg anak ramai yg bsek tinggi,lg tinggi belanjanya kn....kena fikir betul2 klu plan nak berenti krj ni...klu ibu ayah kerja suma ni jadi ringan bila belanja sek anak di bahagi dua...

bg ibu setakat ni rezeki alhamdulillah cukup...tak mewah tp sederhana.....semoga anak2 ibu jadi anak yg beguna d masa depan amin...







wang rm100 ni dpt juga membantu dlm bajet anak2 bsek dlm 10%




lain bayaran tuk anak lelaki n pompuan...

7 ulasan:

mamalieyna berkata...

huu~ mmg kena spend duit lebih awal kalau anak dh nk mula bersekolah kan..

tu yg dr kecik dah ambil insurans merangkap tabungan pendidikan tuk anak, bulan2 potong dr dia kecik, time masuk sekolah, duit tu leh digunakan..takla rasa terbeban sgt nanti.

arif dh ada insurannya, ambk sejak dia lepas pantang..adiknya nnti hrp2 dpt la buat yg sama..Insyaallah..

hidup sederhana lebih aman bahagia dr terlalu mewah kan.. ^_^

~Siti Hajar~ berkata...

Lg tinggi sek anak lg besar kosnyer kan k.imah...

Duit RM100 anak sy dah selamat masuk akaun, xmo guna..hehe

eB ezrin berkata...

wahhhh. me x der sbb anak kecik ;p

Izan Ishak berkata...

belanja anak2 sekolah skrg dah tak mcm kita dulu2 kan kak... cuci poket masuk thn baru...

محمد رازيق berkata...

alhamdulillah. syukur

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

alhamdulillah..rezeki ye kak :-)

alimaz kembara terasing berkata...

kenapa sekolah anak saya masih ada yuran pibg

Followers