Jumaat, 4 November 2011

~~SuKa mAkAn Mee SaNgGuL PuLaK~~

salam jumaat yg mulia, hari ni ibu dah mula krj pagi
ada misi...misi mintak cuti last minit

mulanya ayah xmo blk kg,katanya nak braya kar rmh rawang jer..so ibu cuti dr ahad smp rabu jer...tup tup jadi pulak nak blk kg ,so minggu lps ibu krj mlm xsmpt jumpa supervisor
nak apply tambah cuti, sup. krj normal hour jer

jadinya har ni krj pagi leh jumpa mintak cuti esk leh btolak blk kg mlm ni
klu xdpt btolak blk mlm raya la gamaknya

kisah makan lg ye
al kisah si ayah kat rmh ni,sejak blk dr kg raya posa ari tu,suka pulak makan mee sanggul
ibu xpenah masak mee ni, SIL masak masa kat kg sedap xmuak katanya

so blk kl pun siap tapau beli bwk blk
kat kl ni xpenah lak ibu nmpak jual

so baru ni BIL blk kg time cuti deepavali ayah ada kirim beli bwk balik
kononnya raya haji xblk kn, FIL pun siap tapaukn mcm2 ole2 dr kg....

so layan mee sanggul goreng kegemaran si ayah ni.. mula2 masak dulu mcm xmenjadi keras sikit..2,3 kali masak baru succes gitu...




mee ni kenyal tu yg xrasa muak mkn byk2...




made in penang ..rasanya mee ni tkenal kat belah utara ja kot...

ps...tima kasih byk2 pada nureen kerana selamatkn my blog dr hangup kemarin...jasa mu tetap d kenang.. eceh.....tp gambo xleh besar kn ler..nnt ada masa kena udjust lg ni..

selamat menyambut hariraya haji suma....selamat balik kg.....



8 ulasan:

mamalieyna berkata...

herm..tak pernah masak gak..makan? pernah rasanya..kalau cari2 mesti ada kot kt pasaraya besar...cam best je tu..

eB ezrin berkata...

eB pn suker tp x leh msk. hu3
imah, smalam nk msk blog imah tap x leh msk.. tuh yg kal nureen tanyer... alhamdulillah dh ok pastuh... nk bagitau imah kwn eB srg jerk. imah dinor ;p
SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA dari kami yer :)

Salina@IbuAqil berkata...

Uishhhhh!!!! Nampak menyelerakan.. ;) Selamat Hari Raya AidilAdha Dear!! ;D

::NureeN:: berkata...

sama la tp x pernah try msk, asben pon suka dok suruh nureen belajaq grg.. ;)

Izan Ishak berkata...

macam best je mee sanggul ni kak. izan penah try yang buatan dari perak...tak ingat nama apa... mmg best kan!

alimaz kembara terasing berkata...

baru pagi tadi mkn mee sanggul

::NureeN:: berkata...

nureen x pasti pasni myb google akan mintak k.imah verify.. sbb nureen juz tukaq akaun saja.. apa2 yg x kena bg tau k :)

shila berkata...

ala... dah baca.... teringin nya nak makan....kat Jb pun tak der....huhu
kalau balik baling mesti pulun mnakan

Followers