Isnin, 14 November 2011

~~SeSi MnJaWaB TaG Dr eB TLF~~

salam isnin, ibu cuti hari ni n esk, smlm baru habis krj mlm
hari jumaat 11.11.11 ada misi terjah sek agama kakak n abg tuk sign repot kad
lain n3 ibu cerciter lbh detail ye...

seperti tajuk....dah lama nak jawab tag dr bloger terkenal kita si eB...kwn2 lain suma dah jawab tinggal ibu jer sorry labat ye..eB..
hari ni ada masa leh jawab2 tag tu....


1.apa minat korang?!

minat imah byk eB ..tp paling minat memasak ler...g bcuti(jenjalan),soping,bsosial secara sihat(FB N BBLOG), bgambar n kuar mkn2 bramai2(dgn kuarga)

2.camne korang leh minat g2?!

minat memasak boleh minat bila lps kawin xtau nak masak...cik somi lak suka makn kat rmh....huuu anak mak ni..harap mak jer memasak..ngeee...

3.sejak bila korang minat g2?!

sejak kawin n ada anak

4.saper yang pupulk minat tu kat korang?!

sape lg klu xcik somi n anak2 ler...

5.sape lagi yang share minat korang tuh?!

anak sulung ibu ler(bila ibu krj abg yg tolong masak tuk adik2...tq abang) juga kwn2 yg sudi share resipi baru...n cik somi yg selalu order masakkn ibu la...

6.ada tak saper?bantah minat korang tuh?!kenaper?!

ada ...si ipoh mari yg selalu komen masakn ibu xsedap hu....gurau jer mana da...sbb xde yg bantah, sbb bila ada jer kwn2 yg mintak resipi2 yg ibu masak contoh mcm masak laksa, rendang n kuah rojak buah tuh...he.....

7.kalo korang leh pilih saper blogger yang korang nak share minat korang tuh?!

emm eB,mamalieyna,siti hajar n nureen

8.kenapa pilih blogger tuh?!

sbb ibu tgk suma kwn2 blogger ni suka gak interframe n3 masakkn lgpun kita kn isteri n ibu mithali kan...kan..kan...

9.korang turun kn tak minat tuh kat anak2 korang?!

mst la turunkn sbb melalui masakkn la kita nak pikat hati seseorang rapat ngan kita....

10.sebabnya?!

bg ibu minat ni boleh mmberi kebaikkn pada suma

11.okey,ucapan untuk eB@pandangan anda tentang blog eB....

ucapan

terima kasih byk2 sbb sudi jadi kwn alam maya ibu,baru kenal tp macm dah lama kenal....suka tgk suma gambr2 yg eB publish....blog eB sbg sumber inspirasi tuk blog ibu....selain dr blog adik ibu mamalieyna tu.....

pandangan

Blog eB mmg the best..matang n happy ...hari2 mst nak terjah n tnnt2 n3 dr TLF, good luck...tq sbb sudi tag imah ye....

so...layan pic minat ibu ye....jgn bosan layan jerrrrrrr.......


paling suka masak laksa..setiap bulan mst masak ni...


sup tulang mmg senang d masak n sedap dmakan..

rojak buah mmg best...



mee bandung tulang ....

suka gak masak2 manisan....ni puding kastad milo...

nasi minyak.....


time g jenjalan d pusat sain negara..pamiran danasour


time g soping2 d padang besar perlis


jenjalan terjah ladang anggur d tasik beris sik kedah...


ke taman rama2 d melaka

melaka bandar besejarah





















time terjah icty mlm sabut tahun baru 2011



cuti2 sek bwk anak2 tgk wayang d sanway piramid


soping smb posing d nilai3


jenjalan bwk anak2 mandi manda d bkt beruntung n wed wold s.alam



time ni d pantai cherating..kami mmg suka masak2...makan2...n jalan2....hu n3 terpanjang penah ibu publish...ngeee.....

4 ulasan:

eB ezrin berkata...

pems? adeh... andainyer betoi, syioknyerrrrrrr >_<. gurau jerk... maner der pemes imah... low profile sgt2 :)

tq sudi jwb tag eB yer...
eB pn suker msk... tapi paling x pandai wat biskut & kuih. biler terjah blog imah nih, eB dpt ilmu. alhamdulillah, truskan sharing.. coz sharing is caring... & loving... mmuahh xoxo ;p

LYAfrina berkata...

best,,dh byk tmoat pergi..imah msti pndai msk kan???

::NureeN:: berkata...

bestkan k.imah kita dpt kongsi recipi.. walaupon kita tau kita ni mana la terror mana kan tapi mana yg kita bleh share kita share.. mcm eb kata sharing is caring kan ;)
moga minat kita ini kekal hingga ke anak cucu.. ;p

mamalieyna berkata...

heee~ untung la anak2 n ciksomi, istri minat gini, jgn minat soping sudah...hee~

yes, sharing is caring..huu~ tak try lg buat kuah rojak, nnti nak try jgk....huu~

Followers