Selasa, 2 Oktober 2012

~~iBu TeRpAKsa Ajar AiNa GuNa sOoThEr~~

salam selasa,tinggal beberapa hari ja lagi ibu dah nak masuk krj
ibu mula krj balik pd 17/10 ni,krj pagi pulak tu
harap2 aina dpt menyusuaikn diri dgn umi n umi plak dpt bsabar dgn kerenah baby ibu ni 

aina ni jenis yg kerap mnyusu n mulut dia asyik nak menyonyok je
bla dgn ibu senang la boleh BF je,tp bla dah dekat2 nak anta rmh umi ni ibu terpaksa la bg aina guna SOOTHER gak hu..ikutkn hati  mmg xsuka nak ajar tp xnak menyusahkn org jaga n
senang ayah jaga mlm2 bla ibu krj mlm ayah bleh sumbat jer soother he....kesian aina...

harap xlama ibu krj n dpt naik pangkat jadi GM kat rmh plak..tgh apply ni...hu....
rasanya xberbaloi jugak krj gaji kita separuh bg pada pengasuh kn.....faham2 je la anak dah 4 mmg wajib berenti dah kn....situasi ni masih dlm pertimbangan...kena betul2 kaji baik n buruknya brenti krj ni..maklum la  byk hutang nak bayo...anak2 pulak dah 3 org bsek...hu...pening jugak bila dfikir2kn....
hanya masa yg menentukn.......






pada mulanya aina mmg xmo isap...ibu cuba beli jenis lain baru dia boleh nyot2
itu pu bila nak tido je ibu bg guna...



dah pandai pandang camera dah skrg good girl....

5 ulasan:

mamalieyna berkata...

Insyaallah akan jumpa jalan terbaik nanti..kena bincang betui2x..

alolo..cian aina, bleh geng dgn akeem..hehe~

kita mmg takmau tp apakan daya ..utk tidak menyusahkan pengasuh nanti...huu~

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ berkata...

pandai aje pandang kamera.. =)

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

Ingat Qis masa baby dulu..bg puting dia tolak abis..macam2 jenis ktorg beli semua dia tolak..last2 nyusu direct gak ngan mamanye dia nak...
sampai skrg masih lg nyusu ngan mamanye kalau nak tido mlm.... :)

LYAfrina berkata...

asya dulu pon hisap puting,,smpai ke bsr gak melekat tu...

imah.inysyallah..nnt jumpa la jalan terbaek..apa2 pon kptusan pastinya ianya y tbaek buat anak2 n family kan..

Izan Ishak berkata...

apa pun izan sentiasa doakan yg terbaik buat akak n famili. insyaAllah pasti ada jalannya kan~

comel aina dah pandang kamera~

Followers