Rabu, 4 Mei 2011

##KeNaNgAn MeNgUsIk JiWa##

salam ceria2 suma
minggu ni penuh ngan mengimbau kenangan masa lampau
apa xnya,mak ibu dtg dr kg bwk sesuatu yg betul2 mengimbau kenangan
dmasa zaman kanak2 ibu

nak tau apa bendanya...
jangan xcaya ibu masa zaman kanak2 suka mengacau nenek makan sireh pinang
sampai la skrg ibu suka mkn sireh pinang

tp bla dah kawin duduk d kl ni mana nak dapat mrasa lg dah
klu blk kg pun ada gak la mengacau FIL makan sireh pinang
makan ni bla time lps makan nasi ,fulamak ada feel tau...

penah ke kwn2 mencuba ni...

special edition ni tau....

ada lg satu barang tau,
kwn2 suka mnabung xmasa zaman kanak2 lu..
ibu suka mnabung tp dulu2 kat kg mana ada tabung yg cantik2 cm zaman anak2 skrg ni
ibu mnabung guna tabung buluh je

bla dah kawin n pindah kl
tlupa sudah pada tabung ibu yg satu2 nya ni

tp mak ibu ckp bla bkemas2 dia ada jumpa tabung ibunya
so tabung kepunyaan ibu masih seperti dulu ,teguh, kukuh n isi dlm pun hampir2 penuh
sayang nak belah, xtau bla nak belah

tp ibu rasa suatu hari ibu tabung ibu akan bguna tuk saat2 memelukan biar lah jadi kenangan lu...
see...tabung kesayangan ibu...


ini pun special edition one n only..

6 ulasan:

Nadiah Sidek berkata...

erk..mkn sirih kak? huhu..apa rasanya?

dinor's family berkata...

nadiah:rasa pedas2 n pening2 ckit cm tu la feel dia...

zaidah berkata...

sedap tak sireh tu...

mamalieyna berkata...

hahaha...na tak minat sgt sireh pinang, tulah namanya org kg..tak lupa asal usul..ekeke..

tpi tabung tu, baguslah kan..kukuh~ ^_^

p/s alooo dah tertegur psl ayam tu, nak tarik balik la..risau lak tiba2..hu~

nureen berkata...

nureen x mkn sirih mak kata pahit.. heheh nama ja org kg tp x mkn..

tabung buluh x pernah ada sbb x dak org nk buatkan.. so pakai je tabung yg berbentuk tower tabung haji tue hehee

Izan Ishak berkata...

izan pun tak pernah makan kak...
betullah org kata pedas2 n rasa pening kan~

cantik tabung buluh tu~ elok lagi~

Followers