Selasa, 10 Mei 2011

~~DaH LeBiH 3Thn TaPi MaSiH pAkAi DiEpErS~~

kisahnya si baby tua ni...ijat
dah 3thn lbh masih pakai diepers lg siang mlm
ada gak cuba ajar g tandas tp bla ibu leka je
dia dah sudah bru ckp dah kencing katanya

btambah la krj ibu nak mnyucinya
last2 pakai lek diepers tu

lgpun ibu krj susah nak ajar slalu
ibu cuti 2ari je pastu krj lek 4ari
duduk ngan org xkn nak suruh dia tgk anak kita je
byk lg krj yg umi nak buat kn

ibu dah planing2 nak tambah baby baru tp baby tua ni xhenti2 lg pakai diepers cmno tu...
xpe la ibu masih krj bleh la topup ayah ckit2
tp bla ibu dah brenti esok xdapek nak nolong tu dooo...layan...



drypers jenis baru...



ibu suka pelekatnya xlukakn kulit....soft tape..




skali beli 12opcs...tuk satu bln tau...

ibu xsuka jenis lama yg pelekatnya lukakn kulit, abis bebekas kulit ijat...





ijat brebut ngan kakak nak tolak troli masuk dlm rmh ish...ish...















5 ulasan:

mamalieyna berkata...

yelah abg ijat dah beso, nnti nak g school camna...pelan2 kena ajar jugak tu...nnti dh success, bgtau camna cara nak ajar ayief lak..hee~

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

kak mah tau dak..akak sy kan..bila dapat tau je pregnant..si kakak terus otomatik pandai g toilet sendiri n takmo pakai pempes dah sbb ibu dia duk basuh otak dia cakap.."nnti ade adik tak malu ke pakai pempes lagi?" eheheh so selamat dah sorang anak dia tak pakai pempes..anak dia dah nak masuk 4 tahun..:-)

Bionic women berkata...

Dhiya ritu pun slow2 ajar dia..
kena brainwash dia selalu, kena cerita2 pasal org xpakai pampers ni.
kalau tengok ada budak2 yg menarik perhatian anak tu, kena cakap kat dia, budak tu x pakai pampers, dia pergi tandas..

kekadang cara macam tu lagi berkesan dari kita paksa dia secara fizikal.
tapi Dhiya pas najla (anak lela) tegur..dhiya x malu pakai pampers, najla pakai cepender..trus x pakai pampers siang malam..hehe

Tanpa Nama berkata...

ikat je burung ijat pada salur paip, nanti kencing terus mengalir ke dlm tandas ha....ha....ha...

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ berkata...

balqis now dah free siang, tak pe kak ajar pelan2 nanti ok la tu, cuma malam je balqis still pakai diapers lagik sebab takut terkencing kat tilam jenuh kami nak jemur tilam...

Followers