Rabu, 14 September 2011

~~MaNu LpS SoLaT RaYa~~

salam rabu masih syawal lg kn so..nak tempek2 pic manu lps solat raya nya makann
sblm g solat dah jamah ketupat ngan rendang, dek kerana sibuk smbl hidang sambil masak nasi minyak ngan darca daging smp xsmpt nak klik gambar ketupat palas sayangnya..dah blk kl tringat2 ketupat palas ...

ibu sorang yg masak tuk mkn lps solat tu sbb yg lain2 suma g solat raya tinggal ibu kat rmh dgn nak hidang tuk tetamu lg...
rmh mak pulak mmg dkt ngan surau n tepi jln lg..lps solah sure kena serbu ngan tetamu

apa2 pun tiap tahun braya ibu mmg sibuk mmasak d dapur ibu mmg suka masak pastu tgk cik somi mkn bselara rasa puas hati gitu...cik somi mmg suka mkn tgk la badan tu bagai dipam pam dah....layan pic yg mana sempat ni...tahun depan klu mamalieyna dpt blk braya d kg kedah sure meriah n byk pic yg dklik2 sbb dia mmg suka meyenap2 ni...

nasi minyak, darca daging n rendang ayam...



kueh2 yg mana smpt hidang je..tgk la ayah tgh mkn nasi lps blk solat mkn smbil beborak ngan biras (suami kakak ibu yg k2)

dah idang kat meja nak jugak mkn d bawah sambil borak2..ye la jarang jumpa setahun sekali je kn....SEBELUM IMAH LUPA D JEMPUT SUMA BLOGER2 YG JAUH N DEKAT DTG KE RMH IMAH PADA

KHAMIS LPS ZOHOR

15 SEP 2011

JAMUAN RAYA not open house sbb jemput kwn2 krj n bloger je

cuti bukan ari minggu la sbb tu xbuat open house tahun ni

tiap tahun buat...manu wajib laksa kedah le...jumaat cuti tp nak terjah rmh sedara kat kl lak...
yes ..mlm td last krj mlm..ari ni nak mula masak2 yg mana patut lu....dtg ye...

6 ulasan:

mamalieyna berkata...

nak singgah makan esok...hee~ dekat je haa dr tmpt kerja ni..ngee..

bestnyer dpt beraya di kampung tiap2 tahun..huu~

LYAfrina berkata...

huhu..kalo duk area sana jugak,,sure memeriahkan

ainnoraini berkata...

nak gi la jugak..tapi kat mane tu ye...mesti sedap laksa kedah tu...yumm...yumm...

eB ezrin berkata...

alahai imah, np wat ari khamis? hu3... musti best kan nanti? :)

~Siti Hajar~ berkata...

dah lepas ler jamuan raya k.imah yer, mesti meriahkan, cepat update cerita tu...hehe

::NureeN:: berkata...

oppsss terketinggalan nih.. hehehe
sure hepening nih..

n3 fm baru nureen baca td.. tq yerr sudi trima.. ;)

Followers