Isnin, 18 Julai 2011

~~SoPiNg PrA RaYa ~~

Sabtu ahad hari soping pra raya
buat pmulaan ni soping baju anak2 dulu
itu pun blum lengkap lg destinasi di jusco ioi puchong n langsir di jakel s.alam
ambil masa 2hari,sabtu soping kasut sek. n langsir,ahad soping baju raya

seluar jean belum beli lg,tp yg penting baju melayu tuk abg n adik dah beli
baju tuk basahan pakai petang2 raya dah beli sikit2
sorang 3pasang je..mana yg mampu la kan
janji ada baju baru tuk sambut aidilfitri tahun ni

tuk ibu ,ayah belum beli lg
cuma tahun ni tukar langsir baru
ikut tema la ye...tema hijau tua so suma ala2 hijau gitu
suka ikut2 tema ni bagi btambah meriah kan
layanzzz pic..xde pic xbest pulak rasanya....


sementara tunggu ayah beli makanan sempat budak2 ni posing sebelah jakel lu..



hasil soping langsir jakel s.alam



tema hijau tua xtau bila nak mula jahit ni



org suma sibuk beli pesediaan raya,tp abg sibuk nak tukar kasut sek. layan je la lgpun dah koyak kasut lama tu..baju dulu ,seluar kemudian tunggu gaji bln dpn lak ngee...


kakak dah lengkap siap dgn beg silang barbe lg...kakak pun tukar kasut sek. baru gak

katanya nak kasut btali pulak lupa pulak nak klik2 picnya hu..hu..baju kurung belum siap tp dah tempah sbln yg lalu..yg penting tema hijau....

adik ijat pun belum lengkap ni...seluar belum beli...baju t-shit 2 helai tp dah pakai buat tido,pantang ada baju baru org dok kemas2 dia dah siap sarung...so no pic tuan tanah dah sleap.z.z..zz.z.

minggu dpn cuti jatuh sabtu ahad lg tp sibuk ke rawang kenduri arwah 14hari....

tunggu bln posa pulak soping ye..tuk mak kat kg tenggah fikir apa nak belikan ni...tahun lps beli kain smbhyang...tahun ni apa ye...?selamat bkrj suma.....ibu nak layan kain xbelipat 2hari kuar je...hu.....

9 ulasan:

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

waaaa ijau UUUUU..eehehehe sy pon dahbeli langsir.tapi suka beli kat nagoya sbb lagi murah..jakel mahal skit..

:-)

eB ezrin berkata...

wahhh ijau... i lioke... shopin kat jakel? hu3... mahal... ;p

zaidah berkata...

semua serba hijau.....

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ berkata...

samalah kita kak, dah start soping sikit2...ha ha ha tu pun ada gak anon yang marah kita dok soping

::NureeN:: berkata...

wah dh shopping raya.. nk beli baju utk si anak2 pompuan bleh singgah cini

http://damiabudgetboutique.blogspot.com/

nureen pon nk beli 2 helai kat cni

Fieza79 berkata...

waaa awal nya persiapan...semangat je ni..

fieza setakat langsir dah tempah awai2 haritu...kali ni baju2 raya anak2 dan mama beli yg ready made je...mls nak pikir2 nak hantar taylor...

Ms Fai Ayie berkata...

wahhh, serba serbi hijau...untk budak2 ni senang beli baju awal, byk pilihan...pengalaman ikut pkcik beli baju raya anknya...hehe ;)

::NureeN:: berkata...

nureen nk mintak tlg komen cini

http://nureenasirellesya.blogspot.com/2011/07/saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

tqvm

mamalieyna berkata...

bestnyer kalau bleh raya sama2..sedondon la family kita..hee~ tp tulah en abahnye dh bgtau, raya pertama tahun nii confirm kena kerja..hu~

kak, kalau nak soping baju/suar budak g je parkson OUG, na baru g sana last jumaat n sabtu, berbaloi2 harga n cantik2 tau...tak jauh pun..

Followers