Jumaat, 1 Julai 2011

~~PeLiK,,,,Tp..BeNaR...~~

salam weekend, hari ni ayah cuti nak g sign report kad abg n kakak d sek. keb pulak

ibu biasa la blk krj mlm tdo la
ijat anta rmh umie

dah byr gajikn anta jela
bleh ayah ibu brehat ckit tp ayah ambk awal la ckit ari ni
n3 ni ibu mmg rasa pelik
sudu beli bsama garpu sama dozennya
tp bla lama2 ibu buat audit dapur(wah audit gitu)
garpu je tinggal cukup dozennya tp sudu bleh kira ngan jari
pelik mana pegi sudu2 tu suma

mungkin tbuang time mkn nasi bungkus ke ,tbuang bsama2 sampah ke(ayat pnyedap hati)

nak raya je mst kena beli tambah sudu je
klu sama jenis xpe ni kadang mcm2 lak pesennya..pelik...pelik..tp benar tau....

see lbh byk garpu dr sudu...ada toyol curi sudu agaknya...

lg satu d rmh yg peliknya...anak2 dah besar tp masih mkn guna pingan mangkuk melamin xguna kaca, mmg tringin nak guna pingan kaca yg cantik2 tu,tp ibu bkrj shift kadang2 anak2 tggl d rmh sndr yg cuci takut pecah mcm2 hal pulak..tuggu la ibu dah besara sok leh le ibu sorang je yg pantu barang2 d dapur ni tgk ada lg xsudu hilang, lg 2 tahun da...sabar je la...


5 ulasan:

mamalieyna berkata...

hee~ selalu gitu kan..mmg pelik dan benar..hee~

alaa lg setahun setengah je kan..bestnyaaaaaaaaa...mak njang tolong jaga arif n adik dia la nnti...bleh?..hehe.//

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

misteri nusantara ni ahahah..biasala tu. sudu selalu sgt ilang tanpa kesan. betulla tu kak..terbuang masa mkn nasi bungkus ka apa kan..

takpe..ping melamin pon ok..selamat & sah2 murah ahahha

Bionic women berkata...

biu, kita pun kekurangan sudu.
tu kita duk rumah tu..ntah ke mana ilangnya..huhuhu.
memula dulu tengok garfu ilang 1, pastu sudu plak..pelik2..haha
mesti terbuang masa makan nasi bungkus kan?

-Nureen- berkata...

hehehee... nureenyerr sudu x der lg la ilang rasanya sbb nureen mmg sllau jgk check hehehe..
pinggan melamin sng x mudah pecah klau kaca kena lebih hati2.. baik utk keselamatan jgk akak.. ;p

eB ezrin berkata...

sudu2 tuh tgh wat family gathering kot?;p
singgah sini & polo...
slm kenal... nk kwn boley ;p
dh kwn ngan eina... nak kwn ngan kakak dia jugakkkkk :)

Followers